Истинската символика на булчинския воал

Знаеш ли какво се крие под него?!

 
 

Знаеш ли какво се крие под него?!​

Истинската причина булките да носят воали в деня на сватбата си... е доста далече от тази, която предполагаш. И си е направо страховита (също като функцията на шаферките).

Едно е сигурно: сватбеният воал преди е имал МНОГО по-различно предназначение...

17 сватбени прически за булки с дълги коси, виж в галерията по-долу:

Галерия: 17 сватбени прически за булки с дълги коси

Виж всички снимки

►►► Защо булката хвърля букета?

Във връзка с предходните открития, които направихме - кои са истинските причини, които стоят зад определени сватбени традиции, които почти всички следваме, без да се замисляме защо и как, е ред на символиката на воала.

И това разкритие превръща един от любимите сватбени аксесоари от най-зашеметяващият, финален щрих към сватбената рокля в малко призрачен елемент, използвано някога за скрити мотиви.

Оказва се, че воалите за първи път стават популярни през римските времена, когато червен чаршаф, наречен „flammeum“, се използвал за покриване на булката в цял ръст - от главата до петите. Това трябвало да накара булката да изглежда така, сякаш е в огън, което от своя страна имало за цел да изплаши всякакви зли духове, които биха могли да поискат да съсипят големия й ден.

С течение на времето воалът се превръща в метод за прикриване на булката от зли духове и от бъдещия й съпруг, който не бива да вижда бъдещата си съпруга, докато не се венчаят. Откриването на булката - извършено от младоженеца - трябвало да символизира, че булката вече минава под опеката на съпруга си.

И така се запазва и до днес. Но все пак воалите са красиви и стават страхотни снимки с тях, нали?