Истина е! Мастурбацията е по-сладка от секса

Върховата точка на удоволствие при мъжете и жените е различна, и разбира се - се постига по индивидуален начин.

 
 

Върховата точка на удоволствие при мъжете и жените е различна, и разбира се - се постига по индивидуален начин.

Съжаляваме, момчета! Но проучванията показват, че е истина.

Какво възбужда всяка зодия, виж в галерията по-долу:

Галерия: Какво възбужда всяка зодия

Виж всички снимки

►►► Мултиоргазми... О, да! Те съществуват!

Ново проучване разкрива какво търсят мъжете и жените от сексуалната самостимулация.

36% от нежния пол посочват, че са получавали най-добрия си оргазъм по време на мастурбация, а само 24% - по време на секс с партньор, според Metro, позовавайки се на проучване на компанията Lovehoney. 51% от мъжете, от своя страна, определят като най-добрия секс в живота си този с партньор, а само 21% отговарят, че са имали най-силен оргазъм по време на мастурбация.

В същото време вярванията (а и фактите) сочат, че мъжете мастурбират по-често – около 67%, а жените само 39%.

"Тези данни показват огромната празнина, която съществува по повод мастурбацията между различните полове" - заявява представителят на бранда, провел анкетата.

Приблизително половината от жените и мъжете признават, че процесът на самозадоволяване при тях продължава от 5 до 10 минути. В същото време цели 75% от анкетираните жени казват, че използват секс играчки за целта, докато при мъжете този брой е много по-малък – 35%. 68% от мъжете и 45% от жените гледат порно, докато мастурбират.

Експертите призовават партньорите да имат смелостта да говорят за всичкчо, което им харесва и ги възбужда, за да може удоволствието да е споделено и двупосочно. А защо да не мастурбирате заедно?!