IRON MAIDEN

‘From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010’. Двойният CD сет, който обхваща двадесет години творчество, идва след огромния успех на студийния албум от 2010 ‘The Final Frontier’, който стана номер 1 в 28 държави по целия свят, включително и България. У нас албумът е на музикалния пазар от Анимато Мюзик/ EMI. Това също така е най-високо изкачилото се заглавие на бандата в чарта за албуми на Щатите, където Iron Maiden съвсем скоро бяха наградени със своето първо Grammy за Най-добро Метъл Изпълнение, за парчето ‘El Dorado’ от албума ‘The Final Frontier’, което попада и в тази колекция.

IRON MAIDEN

 Animato Music

EMI с гордост обявява премиерата на ‘From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010’. Двойният CD сет, който обхваща двадесет години творчество, идва след огромния успех на студийния албум от 2010 ‘The Final Frontier’, който стана номер 1 в 28 държави по целия свят, включително и България. У нас албумът е на музикалния пазар от Анимато Мюзик/ EMI. Това също така е най-високо изкачилото се заглавие на бандата в чарта за албуми на Щатите, където Iron Maiden съвсем скоро бяха наградени със своето първо Grammy за Най-добро Метъл Изпълнение, за парчето ‘El Dorado’ от албума ‘The Final Frontier’, което попада и в тази колекция.


Феноменалният световен успех на Iron Maiden в момента не се измерва само с това, че те покоряват нови висоти с техния уникален начин, по който са на турне, използвайки своя специален самолет Boeing 757, кръстен Ed Force One от техните фенове, с който транспортират бандата, екипа и оборудването си по света, в това число и на много нови места. Това не е всичко, тяхната фен база продължава да расте, привличайки съвсем ново поколение, което обича метъла. ‘From Fear To Eternity’ е шанс за тези нови фенове да усетят богатата историята на Iron Maiden, с най-силните моменти от техните последни осем студийни албума, дестилирани в една колекция, която следва компилацията от 2009 с техните по-ранни неща, 1980-1990 ‘Somewhere Back In Time’.
Вечните любимци в този албум включват песни, които в момента се намират и в сет листа на  Maiden на актуалното им турне ‘The Final Frontier World Tour’; парчета като ‘Fear Of The Dark’, ‘The Wicker Man’, ‘Blood Brothers’ и ’Dance Of Death’ са заедно с нови класики като ‘El Dorado’ и ‘When The Wild Wind Blows’.  Включени са и и сингли като ‘Holy Smoke’ и ‘Be Quick Or Be Dead’ заедно с по-провокиращи тракове като ‘Afraid To Shoot Strangers’ и ‘For The Greater Good Of God’. Тази нова колекция очертава музикалното развитие на най-успешната британска метъл банда, развила звука си, продукцията си, с по-сложни песни  и постигнала признанието на критиката в този процес.

Етикети: IRON MAIDEN