Инвестиция „Любов”

Какви мерки взимаш, когато имаш проблем във връзката си и не можеш да го разрешиш с партньора си?

© Shutterstock.com, Инвестиция „Любов”В живота има ситуации, в които знаеш, че най-доброто, което можеш да направиш е да потърсиш помощ от специалист. Затова, когато хванеш грип, отиваш на преглед при личния си лекар; когато ти се появи кариес – тичаш на зъболекар; когато компютърът ти се повреди, го носиш на техник... Какви мерки взимаш обаче, когато имаш проблем във връзката си и не можеш да го решиш с партньора си?

Наскоро чух, че всяка връзка си има Ахилесова пета. Тук не става въпрос за проблеми като този, че той не помни важни факти от хронологията на връзката ви, какъвто е датата на първата ви целувка, а за онези неприятни търкания помежду ви, с които не можете да се справите, колкото и усилия да полагате. Преди да им лепнеш етикета „непреодолими различия” (любимото обяснение на известните личности за разпада на връзите им) и да започнеш с мрачните заключения, че нямаш късмет с мъжете, трябва да знаеш, че според специалистите по-голяма част от различията между двойките могат да бъдат изгладени, стига двамата с партньора ти да имате желание да го направите, което в случая означава да говорите за тях и да потърсите необходимата помощ от специалист.

Като всяко умно момиче си свикнала да инвестираш част от времето и парите си в неща, които ще са ти от полза. Купуваш си скъпа козметика, защото така ще запазиш кожата си здрава и красива; застраховаш колата си, защото знаеш, че при инцидент вложените в застраховката пари ще ти се оплатят; теглиш кредит, за да си купиш жилище, защото когато го изплатиш, ще имаш собствен дом... А какви инвестиции правиш за връзката си? Взаимоотнешията с партньора ти също изискват вложения, за да се развиват успешно и е нерентабилно да не инвестираш в тях. Още повече сега, когато вече и у нас има опитни експерти по партньорско консултиране, които ако потърсиш на време могат да дадат втори шанс на връзката ти. Виж кои са основните терапии, които могат да ви помогнат в този случай.