Съвети за красота по време на зимните ти забавления

Харесваш активната зимна почивка и планираш да караш ски, сноуборд или кънки на лед с часове?

 
 

Харесваш активната зимна почивка и планираш да караш ски, сноуборд или кънки на лед с часове?​

В такъв случай трябва внимателно да подготвиш кожата си за замръзване!

Прическите, които ще бъдат актуални тази зима, виж в галерията долу:

Галерия: Прическите, които ще бъдат актуални тази зима

Виж всички снимки

►►► 11 начина да спасиш сухата кожа през зимата

Подготвихме ти няколко съвета, които да ти помогнат с практични насоки как правилно да се грижиш за кожата си, ако си любителка на активния зимен сезон.

Какво се случва с кожата ти по време на зимните спортове?

За любителите на зимни спортове има три фактора, на които е важно да се обърне внимание: слънце, издишана пара и вятър.

Парите се отлагат под формата на конденз върху повърхността на лицето в областта на устните и носа. Влагата бързо замръзва и причинява механични увреждания на кожните тъкани. В резултат на това кожата бързо се дехидратира и изсъхва, започва да се напуква и лющи.

via GIPHY

Слънцето винаги грее - както през зимата, така и през лятото, и въпреки минусовите температури се отразява на кожата. Ето защо много любители на планинските спортове получават тежки изгаряния, а това е не само болезнено, но и вредно. Що се отнася до вятъра, за да се предпазиш от него, е достатъчно да избереш правилния крем за лице.

Какъв крем да използваш, ако ще караш кънки или ски цял ден? Какво средство ще предпази кожата от замръзване?

Основната характеристика на зимната козметика: тя не трябва да е овлажняваща!

Кремът задължително трябва да включва мазнини от животински или растителен произход. Препаратите на базата на тези мазнини създават непроницаем филм, който предотвратява замръзването на влагата и предпазва кожата от негативните фактори на околната среда. Добре е да обърнеш специално внимание на зоната около носа и устата.

Какъв SPF трябва да се прилага при каране на ски, сноуборд?

По-добре да използваш крем с висок слънцезащитен фактор, започващ от SPF 15. Намажи се около 30 минути преди разходка и нанеси добре върху всички части на тялото, които не могат да се скрият в дрехите, ръкавиците, маската и т.н. Устните също се нуждаят от правилните продукти, които да ги предпазят от UV лъчи и вятър.

Какво е по-добре да не правиш с кожата си, преди да заминеш за зимната си почивка?

Не използвай никакви хидратиращи продукти. И също така е добре да отложиш всички процедури, които смяташ да направиш на лицето си.

Как да се грижиш за кожата си след спорт и прекарании часове на снега и минусови температури?

След активна почивка през зимата трябва да спазваш няколо прости правила за грижа на лицето: измий (отмий плътния зимен крем) и нанеси подхранващ, нанеси подхранваща маска, ексфолирай мъртвата кожа веднъж седмично: ензимни пилинги, ексфолианти и други.