Имаш ли „противоречиви“ сексуални фантазии?

Случвало ли ти се е да изпитваш неистово влечение към треньора от фитнеса (толкова много, че чак да си фантазираш с него), имайки предвид, че имаш доста стабилна и щастлива връзка с партньора си?

 
 

Случвало ли ти се е да изпитваш неистово влечение към треньора от фитнеса (толкова много, че чак да си фантазираш с него), имайки предвид, че имаш доста стабилна и щастлива връзка с партньора си?

Ако отговорът ти е да, тогава този материал е точно за теб!

Секс навиците на различните зодии, виж в галерията по-долу:

Галерия: Секс навиците на различните зодии

Виж всички снимки

►►► Секс въпросите, на които търсиш отговор

Как са свързани удоволствието и здравето, защо жената има нужда от секс играчки и как е добре да се държиш по време на първото си посещение в сексшоп?

Отговорите на всички тези и още много други важни въпроси дава Елена Галецкая - секс педагог, автор на „Повече от секс“ и блогър с аудитория от 113 000 души. Темата за сексуалните фантазии е една от най-пренебрегваните и често се оказва зад кулисите, а има толкова много въпроси, свързани с нея! Експертът анализира най-обсъжданите женски фантазии и разказва какво всъщност стои зад тях.

Половинката ти не е достатъчна?

Колега от работата, много приличащ на Бенедикт Къмбърбач, или онзи тип от фитнеса - понякога във фантазиите има някой друг освен постояннния ти партньор. Това означава ли, че си тръгнала по хлъзгавия път на предателството? Необходимо ли е да се отървеш от подобни фантазии?

Изневярата е нарушаване на границите във взаимоотношенията. Невъзможно е да се налагат граници на това, което не се случва в действителност - и следователно е невъзможно да се нарушат. Опитът да се отървеш от фантазията винаги е изпълнен с проблеми.

„Да считаш фантазията за изневяра означава да налагаш ограничения върху сексуалността на някой друг... Може би с опитите си да я заклеймиш я правиш евентуално по-привлекателна, като всичко забранено“, казва Елена Галецкая.

Груб партньор

Приблизително 62% от жените са фантазирали за различен тип груб секс. Но донякъде е добре този тип секс да си остане само във въображението, защото само там винаги и на всяко ниво можеш да контролираш случващото се. Това не означава, че искаш да повториш сюжета в действителност, нали?!

Силата и доминацията са привлекателни, така че подобен тип мотиви на насилие могат да се появят във фантазиите ти. Тук можеш спокойно да получиш онези усещания, които в действителност биха били свързани с твърде голям риск.

„Знаете ли защо някои жени гледат садо-мазо порно? Защото в ръцете си имат дистанционно за телевизора, което им казва: всичко е наред, можеш да го изключиш по всяко време“ - казва Елена.

Третият не е излишен

Понякога жените имат фантазия за тройка. „Подобна практика далеч не е за всеки, да не говорим за факта, че емоционално и психологически тройката не е подходяща за никого. От чисто техническа гледна точка е трудно да се приложи по такъв начин, че всички участници да са задоволени, а жената да не се нарани".

Тук е важен не толкова полът на „допълнителния” партньор, а това, което очаква двойката. Повече нежност? Внимание? Сили? Или просто допълнителна стимулация? Ако ви липсва нещо в секса, няма да постигнете това, което искате, като добавите трето лице. Разумна алтернатива е да говориш с партньора си и да обсъдите как да добавите необходимите съставки към истинския секс в двойка.