Имаш гадна шефка, спечели награда от Cosmopolitan

Гадни шефки, противни колежки - виж как да им отмъстиш подобаващо и да спечелиш награда!


 
 

Гадните шефки и гадните колежки са във всеки офис. Колкото и пъти да смениш работата си, те пак ще са там – гаранция!

 

Ако те съветват да ги игнорнеш – недей. Това няма да помогне, а ще те натовари излишно и с работа и с психически тормоз.

Словосъчетанието „гадна шефка“ винаги ме подсеща за една моя бивша шефка и една моя пак бивша колежка.

Шефката ни беше кучка, но не от онези кучки, които и да не искаш пак ги уважаваш. Тя си беше едно тъпо парче, ама много тъпо. Колежката ми измисли едно много весело отмъщение (весело само за нея, мен и още две колежки от фирмата, които знаеха мръсната ни тайна).

 

Гадната ни шефка настояваше въпросната колежка да ходи минимум по три пъти да й купува кока кола от близкия магазин. Изобретателната ми колежка всеки път плюеше тайно в кока колата на шефката и я питаше дали й харесва, като я видеше да отпива. А ние пък тайно и наум се заливахме от смях...

 


СПЕЧЕЛИ НАГРАДА от Cosmopolitan!

Ако и ти имаш гадна шефка или пък такава колежка и искаш да ни се оплачеш анонимно от тях го направи на: igra@cosmopolitan.bg и може да спечелиш ужасно забавната книга #ШЕФКАТА на София Аморусо.

Напиши ни на горепосечения мейл едно или повече неща, с които шефката или гадната колежка те дразнят ежедневно.

Остави телефон и адрес за връзка, за да те включим в играта на Cosmopolitan. Анонимността ти е гарантирана!


Печеливши от играта са:

 

1. Т. Стоянова

2. А. Пешева

3. К. Георгиева

 

Ще се свържем с късметлийте по имейл или телефон.

 

 

Галерия: Хороскоп на непоносимите женски качества

Виж всички снимки

#Шефката  - една книга, променила живота на хиляди жени по целия свят.

Oще спубликуването си през 2014 г. в САЩ, автобиографията на бизнесдамата и модна икона София Аморусо светкавично се превръща в глобален феномен и днес е настолна библия за всяка успешна предприемачка.

 

Искаш да знаеш как се става момиче за 300 милиона долара?! Мъдра и много вдъхновяваща #ШЕФКАТА е дозата самоувереност, от която ти се нуждаеш, за да изкараш пред света своята най-добра версия. Споделяйки богатия си опит от безмилостния свят на онлайн търговията, София ще те научи как да си взимаш поука от грешките си и да се възползваш максимално от силните си черти и никога и никога да не се отказваш от мечтите си!

 

 

#Шефката
oт София Аморусо

Животът на 17-годишната София Аморусо се свежда до пътуване на автостоп, дребни кражби и ровене по кофите за безплатни гевреци. Дванайсет години по-късно бунтарката без висше образование вече е горд основател и главен изпълнителен директор на "Насти Гал" - сензационна модна компания с бюджет, надхвърлящ сто милиона долара, просторен офис в Лос Анджелис и екип от 400 служители.

►►►Как да станеш любимката на шефа


Това обаче не е поредната история за Пепеляшка. София не е благословена от фея кръстница и не е спасена от сияен принц на бял кон. Тя изгражда империята си сама, въоръжена единствено с лаптоп и непоколебим нюх за винтидж модата. Въплъщение на смелата визия и еклектичния стил на София, "Насти Гал" неусетно се превръща в любимия фешън бранд на поколението Y и вдъхновява милиони жени по целия свят да бъдат по-уверени, по-безстрашни, по-безапелационни, с една дума - #Шефки.

Алхимична отвара от мемоар, бизнес библия и манифест на анархиста, "#Шефката" е вълнуващ скок от ръба на заешката дупка право в Страната на чудесата. София ни превежда стъпка по стъпка през необикновената си трансформация в бизнес дама милионер, за да ни помогне да открием страстта си и да вложим всяка искра от нея в превземането на Гaлактиката.

►►►Как да разбереш дали ТИ си гаднярката в офиса

Предлагаме ти как да се справиш с гадни колежки!

НЕ ги игнорирай - накажи ги лошо!


"Колежките ми са шумни и не мога да се концентрирам..." или "Колежката ми е мързелива и все аз отнасям работата й...." - звучи ти познато, нали?!

 

Има обаче случаи, в които НЕ можеш да изкрещиш „Млъкнете гадини!“ или да извадиш законно притежаван... пистолет и да ги гръмнеш с кеф.

 

Тогава ти остава някоя от следните техники за минимизиране на шума: опитай се да седиш със слушалки и зареди в CD-то „бяла“ музика – естествени звуци като море, птички и т. н. или просто еднообразен, но успокояващ чил аут.

Саксии с растения на бюрото също биха могли  да те отделят от натоварващата среда, поставяйки те в твоя собствена джунгла. (но предварително ни обещай, че няма да ги хвърляш по никой в офиса, опасно е!)

И на последно място – ако източникът на шума е една-единствена колежка, би могла да се конфронтираш с нея и да поискаш (мило) да спре със звуковата атака, защото понякога хората наистина не усещат, когато са прекалили. (макар че, лично аз май отдавна не вярвам в това твърдение!)

** Организирай си „ОКОЛОСВЕТСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ“ в обедната почивка. Вземи си нещо екзотично за ядене и отиди на някой туристически сайт или просто зяпай картинки от привлекателни места. Това наистина работи!

Колежка тип "мързелана"

Напълно ти влизаме в положението, ако колежката ти се попипва по цял месец и накрая ти трябва да й свършиш работата. И най-готино става, когато въпреки че, си изработила и твоето и нейното пак ти си виновна за всичко. Има си начин това другия месец да не се повтори. Напиши няколко официални мейла по случая, но не само до прекия ти ръководител. Дори колежката да е в близки отношения с шефа, има шанс да не е с останалите хора, които си атачнала в мейла си. С една дума: обяви й атомна война! Стой си с противогаза и атакувай само по въпроси., свързани с работа.

 

Колежка тип "смръдла"

Това че, тя ходи с мазна коса и не се къпе с дни и лъха на пот и други миризми е супер неприятно, но не е твоя работа да го обсъждаш. Или да се оплакваш писмено по тази тематика. С една дума – не може да направиш много по този проблем, за да го разрешиш... Друг вариант в този случай е да си купиш противогаз за офиса и го носи демонстративно. (майтапче!)

 

 

Колежка тип "шеф на агенция Клю-Клю"

Ако колежката ти системно ходи по стаите в офиса с чаша кафе в ръка и досажда на колегите си с нон стоп с оплаквания, няма да постигне нищо добро за себе си. Освен да я помислим за мързелана и клюкарка, друго не можем. Ще си права, ако си помислиш, че на жените това ни е в кръвта и че, е по-лошо, ако го прави мъж колега (да! Има и такива МЪЖЕ - колеги!)... На такива обекти в офиса на първо време им напомни, че си е мега лош вкус прекаляването с ненужните „разходки” извън обедната почивка.

Галерия: Хороскоп на женските супер сили

Виж всички снимки

 

Колежка тип "куха лейка"

Ако имаш колежка, която системно не отговаря на мейлите ти и не си включва пощата, то приеми че, тя просто нищо не е научила в университета... или че просто си е тъпа. Повдигни въпроса на прекия си ръководител. За тази цел си пази всички мейли, които си писала до нея.

 

Колежка тип "свинята майка"

Ако твоя колежка изтъква социалния си статус на омъжена с деца и по този повод мисли че, всички преференции в офиса са само за нея, покажи й че, тя бърка и то много! Няма лошо да се помага на такъв тип колежки с работа, но ако не е изцяло и всеки път за твоя сметка. Запомни че, ти не си второ качество човек, само защото нямаш венчална халка на пръста си и не си кърмила поне веднъж.

 

Колежка тип „Кралицата на FB

Ако твоята мила колежка по цял ден разцъква FB и си поства снимка от пътешествията уикенда или ваканцията, придружени с дълги текстови излеяния, но иначе не можеш да я накараш да отговори и на един мейл или телефонно обаждане, то значи тя има сериозен проблем с теб. Ако пък няма, то се постарай да й направиш. Не е нужно нито да помагаш на такъв тип колежка с работата, нито да й я вършиш изцяло. Изпращането на един скрин шот до прекия ви ръководител е достатъчен.