Имаш ли кармични отношения с гаджето си?

Какво представляват кармичните взаимоотношения и как да ги разпознаеш?

Ако смяташ, че говорим за идеална връзка или сливане на сродни души, създадени един за друг, бързаме да те разочароваме. Кармичните взаимоотношения не са сладка приказка за любовта, пълна със сироп от пълно взаимно разбирателство, а нещо поучително, лечебно и полезно.

Кармата е универсален закон за причината и следствието, според който всички действия имат последствия, а делата, извършени както в минал, така и в настоящ живот, могат да повлияят на съдбата. В превод от санскрит, „карма” („камма”) означава „работа”, „действие”, „дълг”, което индийската философия определя като необходимост от „отработване” на изпитанията, които възникват по пътя на живота, за да се научи нещо и/или да се поправи нещо. Въз основа на тази догма кармичните взаимоотношения са урок по любов и партньорство, който силно се препоръчва да научиш!

Тъй като всички сме несъвършени, има смисъл да се предположи, че всеки има кармична връзка в живота и тези взаимоотношения, съдейки по проучванията, не са никак гладки и безоблачни. Този вид връзка може да се разглежда като контакт на сродни души, но няма много общо с хармоничното събиране на две половинки.

Ето ги и 6-те признака за романтична връзка, която има кармичен урок за учене от миналото

​1. Страховита близост

Още при първата среща се появява усещането, че познаваш този човек от преди, и това чувство е придружено предимно от болезнено приятни емоции. Но се случва да усетиш лека паника и дори страх да се отпуснеш в това чувство, „в зависимост от това каква е твоята лична карма“, уточнява Шанън Кайзер (автор на книгата „Експериментът с любовта към себе си“).

2. Буря от чувства

„Ако вашата романтика е истинска драма с кратки паузи, тогава можеш да си сигурна, че си в кармична връзка“, пише Кайзер в книгата си. „От самото начало нещата бяха, меко казано, маловажни. Може да имате хубави, дори прекрасни дни, когато всичко изглежда перфектно, но вътрешния ти глас нашепва, че това е само временно затишие. Възходи и падения, битки и помирения са склонни да се повтарят отново и отново, докато не се научите да разпознавате емоционалните моменти, които поддържат сценария ви за драма. Използвай разумно това прозрение, като изолираш информацията, която трябва да се научи от бурния живот."

Галерия: По обувките ще го познаеш

Виж всички снимки

3. Море от разочарования

„Ако смяташ, че партньорът ти не те разбира и си уморена от разочарования, трябва да приемеш това като знак за кармична връзка“, добавя Маргарет Пол (водещ специалист в Futureminds Center) - "Както вече споменахме, не става дума за зрял съюз на две сърца, а за духовно израстване. Недоразуменията се дешифрират като сигнал отгоре, напомнящ ти какво цениш и очакваш от една връзка, и как трябва да ги изградиш."

4. Код: Зависимост

Основният проблем с кармичните взаимоотношения е, че те са склонни бързо да станат съзависими. По някаква (необяснима) причина потискащото подозрение, че „ще избухне“ става обичайно и дори вълнуващо. Независимо кой от вас провокира нов конфликт, и двамата се стремите към помирение, защото връзката е толкова силна, че дълбоко в себе си сте сигурни, че сте там, където трябва да бъдете.

Вгледай се дълбоко в себе си

Кармичните взаимоотношения извеждат на повърхността всички страхове и травми, свързани с любов/нехаресване, самочувствие, лично щастие. „Няма как да се измъкнеш от това, това е целта на вътрешната работа“, обяснява Маргарет Пол. - "Освен това с кармичен партньор ще откриеш способността да разобличиш най-лошите черти в характера си. И тук няма нищо изненадващо - безкрайното "увеселително влакче" на вихрената романтика ще вбеси всеки.

Съвет: "Не се разсейвай от размисъл и съжаляване по невъздържаност, а погледнив лицето на собствената си сянка. Това е много полезно запознанство, което ще типомогне да разбереш себе си.”

5. Загуба на енергия

Прогнозата е неблагоприятна: колкото и да разчиташ на своята практичност, постепенно ще се предадеш на силата на желанието да даватш на тази връзка цялото си време и енергия. Също така не е трудно да се предвиди, че споменатите възходи и падения, недоразумения, разочарования и съзависимост ще опустошат твоите енергийни и емоционални ресурси в дългосрочен план. Според Шанън Кайзер връзката става ненужно токсична „когато не вярваш в себе си“ или „не научаваш предложените уроци“ и „ако душата ти се задушава, трябва да направиш равносметка и да си позволиш да си тръгнеш“.

Спри да търсиш мигновената искра

Вижте повече

Спри да търсиш мигновената искра

Специалистите по връзки разказват защо търсенето на мигновената искра е отживелица.

6. Пито-платено

Не се притеснявай, няма да пропуснеш момента на приключване на вашия поучителен романс. Дори само защото краят му напомня за освобождение: мисията е изпълнена, добре дошла на следващото ниво! Желанието да върнеш всичко, да залепите, да си простите внезапно - ще се оттегли и след известно време ще разбереш, че мигащите искри не са достатъчни, за да разпалят отново огъня на любовта - време е да продължите напред. И двамата!