Има перфектна възраст за секс експерименти?

На каква възраст хората са склонни да експериментират в леглото?

 
 

На каква възраст хората са склонни да експериментират в леглото?​

Експериментите в леглото не са забранени спрямо възрастта, но изследванията показват, че всяка година човек опитва нови неща (и възрастта е все по-ранна!)

Първите еротични фотосесии на звездите, виж в галерията по-долу:

Галерия: Първите еротични фотосесии на звездите

Виж всички снимки

►►► Двама са достатъчни. А с трети е още по-горещо!

Британско проучване установява, че хетеросексуалните младежи на възраст между 16 и 24 години са склонни да опитат, например, анален секс по-рано от връстниците си преди 25 години. През 1990-1991 г. само един на всеки десет анкетирани (и правили секс поне веднъж през последната година) е опитал и трите основни типа секс. Това съотношение сега се е увеличило до едно на всеки пет. Интересното е, че експериментите с орален и анален секс във възрастовата група 16-18 са се увеличили още повече в процентно изражение.

Защо e важно да се следи възраста?

Защото само така професионалистите могат да получат съответните данни, които са им необходими, за да разберат как трябва да се изгради образованието относно секса и взаимоотношенията, както и какво да търсят, когато обсъждат контрацепция и производни теми.

Интересен факт

За 25 години възрастта на първия сексуален акт не се е променила, така че няма връзка между ранните експерименти и ранното начало на сексуалната активност. Учените смятат, че жаждата за опитване на нови неща сред младите хора е свързана в най-голяма степен с достъпа до необходимата информация в Интернет: научих - експериментирах. В същото време обаче тийнейджърите се отнасят много по-сериозно към здравните и психологическите аспекти на секса от предишните поколения.

Коя е перфектната възраст за експерименти?

Според проучванията - 17-25, имайки предвид, че може би това е най-силният период да "изследователска дейност" за тийнейджърите, както и вече се счита, че всичко е на ниво "осъзнаване".