Има ли приятелство след секса?

Има ли приятелство след секса? Отговорът не е еднозначен.

 
 

Спала си с друг и не ти я ясно какво да направиш? Но... Всички ние сме достатъчно пораснали, за да не забравяме – не всяка случка е с хепиенд. А в живота не е като в киното. Особено ако става въпрос за филма По приятелски (Friends with Benefits) с Мила Кунис и Джъстин Тимбърлейк.

Е, май много момичета все още живеят с илюзията, че сексът с друг задължително ще прерасне в любов.

Коя поза е "твоята" - виж в галерията долу.

Галерия: Коя секс поза ти подхожда най-добре според хороскопа

Виж всички снимки

►►►Истината за секса, която никой няма да ти каже.

На теб отвсякъде ще ти крещят, че няма приятелство между мъж и жена. Такова животно не съществува. Дори нищо да е нямало – двамата вече сте преспали. Или ти си влюбена, или той. Хората не приемат трети вариант. Двамата дълго сте се борили със стереотипите на вашето приятелство, но напразно.

Ами, ако...?

Понякога няма смисъл да разубеждаваш всички около теб.

Вие двамата ходите на кино (не на мелодрами, разбира се), пиете в бара тъмна нефилтрирана бира и не търсите сериозни отношения. Нормални сте си. Те просто не са ви необходими.

Общите ви приятели, роднините, сервитьорът от близкото заведение, в което обядвате, и охраната на блока твърдят, че сте като хипнотизирани и че сте прекрасна двойка. А вие не сте двойка изобщо.

И ето че поредната петъчна вечер, в която си пиете вино у вас, завършва с внезапна искра. Приглушена светлина, бяло полусухо и той. Без боксерки.

Уау! Вие правихте секс!

Всички топли отношения са построени на симпатиите. Покрай общите интереси, приятелството предполага доверие, подкрепа, взаимна изгода.

А тези неща са характерни и за любовните отношения, както, между другото, и сексът.

И ето, че вие сте като другите двойки. Ти му звъниш, когато се налага да ти смени лампата. Той на теб, когато му е необходим съвет. И както в онази вечер всяка среща завършва в леглото. Доплувахме!

Класика в отношенията, нали така? Само че в този случай няма да има деца, нито подписи в гражданското. Разбира се, ако някой не реши да развали всичко.

Трябва да поговорим

Ако двамата не сте си чужди и знаете всичко един за друг – за вас няма да е проблем да обсъдите приятелския секс. Най-добре е, разбира се, да го направите още преди секса. Но разговорът може да почака и до сутринта.

 

В никакъв случай не се прави, че не се е случило нищо!

 

Първо, това са детинщини. А второ, отрицанието на видимите неща води до това, че вие просто ще престанете да общувате. Това не е момчето от бара, това е твоят приятел.

Пред вас стои сложната задача – трябва да разберете, че крайната цел на „креватния ви режим“ е еднаква. Това ще ти помогне не само да направиш нещата кристално ясни, но и да избегнеш неловки моменти.

За да не си повторите милион пъти „ние двамата не сме двойка“ - бъди откровена. Ако нито ти, нито той сте готови за отношения – може спокойно да продължите да действате според удобния сценарий.

А може ли още?

Разбира се! Само ако обещаеш да не се влюбиш и да не се напиваш с бъдещата му приятелка, за да разкараш мъжете около нея за следващите 5 години.

А и още повече – направо си е необходимо, ако е било хубаво.

Тънката граница между „правим секс“ и „срещаме се“

Няма нищо странно в това, че искаш да бъдеш с него. В края на краищата, никой не те кара да се омъжваш за тези, с които спиш. А да не правиш секс с никого – направо си е вредно за здравето.

Също така вие можете да обядвате заедно и да гледате филми. И от киното да отидете директно в дома му. Криейки очите си от охраната.

Психологически сте били близки отдавна, сега сте близки и физически.

Но нищо не се променя. Най-важното е да не забравяте кои сте и да започнете да истерничите. Някои ден необоснованите ти претенции (както е във връзките) или обидите (само не за приятелството) ще го отблъснат. Понякога е много полезно да изключваш ревнивото момиче-собственица.

Благодаря на всички, свободни сте!

Ако нещата вървят по план (а то така и ще стане) – всичко един ден ще свърши.

Ти ще срещнеш „този истинския“, той ще намери „единствената“ и ситуацията ще си дойде на мястото.

На теб повече няма да ти се налага да се притесняваш как да се държиш на сутринта и ще трябва да изхвърлиш четката му за зъби от банята. Без скандали и без сърдене.

Сексът е просто секс. А приятелството е нещо повече от бяло сухо вино.