Илон Мъск е сред петте най-богати хора в света

Илон Мъск за първи път влиза в класацията на петте най-богати хора в света според Forbes.

Илон Мъск за първи път влиза в класацията на петте най-богати хора в света според Forbes.

►►► Forbes лиши Кайли Дженър от статута си на милиардер

Животът на Илон Мъск трудно може да се нарече скучен, тъй като името му редовно се чува дори напоследък и във Върховния съд на Лондон, където Джони Деп се опитва да подреди отношенията си с бившата си съпруга, след като стана ясно, че и Мъск е замесен в ситуацията помежду им.

Но Forbes реши да информира света не за личния живот на предприемача, а за парите му, като за първи път включи Илон в класацията си за петте най-богати хора в света.

Капиталът на основателя на SpaceX и главен изпълнителен директор на Tesla се оказва, че възлиза над 5 милиарда долара, с което той заема петата позиция в класацията със състояние от 74,2 милиарда. Това се случва на фона на покачване на стойността на акциите на Tesla.

Заслужава си да се отбележи, че през януари 2020 г. Мъск заема едва 37-о място в класацията и стартира във Forbes от 190-та позиция.

И докато някои изчисляват спестяванията му, 49-годишният Илон публикува нова снимка в социалните мрежи със сина си X Æ A-Xii.

"Бебето все още не знае как да използва лъжица" - Мъск пише на снимка със сина си и то на немски.

Последователите на Илон веднага откриха тайно послание в това: може би предприемачът иска да покаже езиковите си знания и умения, защото бъдещият му завод на Tesla ще бъде открит в Германия.