И Versace спира употребата на естествени кожи

Марката каза „не“ на кожите в модните си колекции.

Донатела Версаче обяви, че луксозният моден бранд на семейството й няма да използва повече естествени кожи в своите продукти.

В интервю за британското списание “1843” (част от The Economist) италианската кралица на модата и творческият директор на Versace съобщиха че ще спрат практиката, без да дадат повече подробности относно промените.

Кожени детайли от колекция Versace есен/зима 2017/18

„Кожа? Не, благодаря. Не искам да убивам животни в името на модата”, категорична бе дизайнерката пред изданието. Централата на Versace в Милано, Италия не беше открита за коментар по темата.

►►► 5 неочаквани модни тенденции, които се завръщат през 2018-а

С решението си Versaceсе присъединява към редицата други модни марки, включително Armani, Calvin Klein, Hugo Boss и Ralph Lauren, които също изхвърлиха кожите от колекциите си. Досега луксозният бранд се съпротивляваше срещу подобна промяна, тъй като кожените изделия винаги са били неизменна част от колекциите му.

Донатела Версаче и Джиджи Хадид - верни приятелки

Според Human Society International (HSI) в историята си модната къща е използвала много и различни кожи в колекциите си - от визон до нотовидно куче. Същото доказва и последната колекция на Versace есен/зима 2017 година, в която са включени лазерно изрязани кожени палта от норки и лисици.

Versace е изключително влиятелна луксозна марка, която символизира разточителството и блясъка, така че решението й да спре да използва кожа в дефилетата си доказва, че „състрадателната мода“ е най-голямата тенденция в момента“, коментира събитията Клеър Бас – изпълнителен директор на HSI.

Източник: бгнес