Храните, които те карат да ядеш по-малко

Хапни си някоя от тези храни, за да се чувстваш сита за по-дълго време.

 
 

Хапни си някоя от тези храни, за да се чувстваш сита за по-дълго време.

Виж кои храни ще те направят по-красива в галерията долу:

Галерия: 10 храни, които ще те направят по-красива

Виж всички снимки

Хумус

Той е богат на протеини и фибри, които ти помагат да се справиш с чувството на вълчи глад. Яж по две супени лъжици – можеш да го комбинираш с зеленчуци или да го намажеш на филия пълнозърнест хляб, за да подсилиш действието на фибрите. 

Зеленчукова супа

Една чаша от тази супа ще те държи сита по две причини:

1 Зеленчуците са богати на фибри, които те карат да се чувстваш сита по-дълго.

2 Тъй като е течна храна, тя заема голямо място в стомаха ти и по този начин в него остава малко такова за вредни снаксове.

Бадеми

Те съдържат протеини, фибри и добри мазнини, които забавят храносмилането. Това  означава, че ще ти отнеме повече време да огладнееш отново. Не са ти необходими много бадеми: една малка шепа (около 14 ядки), което грубо е около 100 калории.

Нискомаслено кисело мляко

На протеините им е нужно повече време, за да се усвоят от стомаха ти, което означава че по-късно ще усетиш глад. 1 кофичка ти е достатъчна, за да се заситиш.

Черен шоколад

Изследванията показват, че само няколко блокчета черен шоколад могат да задоволят глада ти за сладки и солени неща едновременно. Освен това, шоколадът увеличава хормоните на доброто настроение – ендорфините – които те карат да се чувстваш добре по естествен начин. Така вероятността да посегнеш към вредните бързи храни е много по-малка.

Пуканки

Може да не ти се вярва, но те всъщност са малки машини за фибри, които наистина те карат да се чувстваш сита. Бонус: понеже пуканките имат малко калории, можеш да си хрупкаш колкото си поискаш от тях, това пък от своя страна може да „излъже“ съзнанието ти да не ядеш отново по-късно, защото вече си хапнала доста.