Хавиер Бардем е новият враг на Джони Деп

Двамата ще водят битка в новия филм за капитан Джак Спароу

Хавиер Бардем е неузанаваем © Форум Филм

Първите кадри от дългоочакваното продължение на една от най-успешните филмови поредици „Карибски пирати“ са вече факт.

След мъчителна за феновете шестгодишна пауза, Джони Деп ще се завърне на голям екран в култовата си роля на безрасъдния и авантюристичен антигерой Джак Спароу в новия „Карибски пирати: Мъртвите не говорят“ през 2017.

Галерия: Кой филмов герой отива на твоята зодия

Виж всички снимки

Филмът обещава типичните за поредицата екшън и напрегнати моменти и, може би, най-злият и страшен враг досега – капитан Салазар, в ролята Хавиер Бардем. 

Новото екшън приключение намира капитан Джак Спароу в крайно неблагоприятно положение, когато смъртоносните духове на загинали моряци, начело със страховития капитан Салазар (Хавиер Бардем), успяват да се измъкнат от Бермудския триъгълник и се заричат да избият всички пирати в морето – най-вече Джак.

© Форум Филм, Джак Спароу е в опасност

Единственият шанс за оцеляване на Спароу е в легендарния Тризъбец на Посейдон, но за да го намери, той трябва да сключи несигурен съюз с Карина Смит (Кая Скоделарио) – блестящ и красив астроном, и Хенри (Брентън Туейтс) – вироглав млад моряк от Кралските военноморски сили.

На кормилото на „Умиращата чайка“, неговият обидно малък и занемарен кораб, капитан Джак Спароу се опитва не само да обърне злощастната си съдба, но и да отърве собствената кожа от най-страшния и злонамерен враг, на който се е натъквал до момента.