Хари се обръща срещу Великобритания

Принц Хари планира да съди правителството на Обединеното кралство, за да върне защитата на себе си и Меган Маркъл.

Принц Хари планира да съди правителството на Обединеното кралство, за да върне защитата на себе си и Меган Маркъл.

Принц Хари – супер татко! Виж защо в галерията:

Галерия: Принц Хари – супер татко!

Виж всички снимки

►►► 5 малко известни факта за принц Хари

Адвокатите на принц Хари изпратиха писмо до британското Министерство на вътрешните работи с искане той и семейството му да бъдат защитени по време на престоя им в страната, заплашвайки в противен случай, че ще заведат дело срещу правителството.

През последната година принц Хари няколко пъти сподели публично, че той и семейството му са обект на заплахи от националисти и екстремисти. "Въпреки факта, че ролята на Хари в държавата се е променила, той все още остава член на кралското семейство. Освен това заплахата за него и семейството му не е изчезнала" - обяснява официален представител на принца.

Той добави, че херцогът и херцогинята на Съсекс ползват услугите на частна охранителна компания, но тя не може да осигури необходимото ниво на защита по време на престоя им във Великобритания, тъй като не разполага с информация от британските разузнавателни служби. Поради тази причина принц Хари не вижда възможност да се завърне в родината си. Макар и за кратко.

В същото време Хари обещава сам да плати всички разходи за сигурност, за да не "натоварва данъкоплатците", посочва DailyMail. Припомняме, че след като принц Хари и Меган Маркъл се отказаха от кралските си правомощия загубиха и полицейската си защита. През 2020 г. Хари вече предложи да плати охраната на семейството си със собствени средства, но това предложение беше отхвърлено. Ако все пак такова дело бъде заведено, това ще бъде първият иск от член на британското кралско семейство срещу правителството на Нейно Величество.