Грешките при гримирането (дори мъжете ги забелязват)

Ако не нанесеш фон дьо тена правилно, дори мъжете, които уж не виждат такива неща, ще разберат, че си сгафила.

 
 

Ще ти разкрием една малка тайна: мъжете не забелязват точно какво червило си сложила или кой нюанс фон дьо тен си избрала. Те гледат общата картинка.

Но има някои грешки при слагането на базата върху лицето, които ще направят впечатление дори и на мъжете. Да, толкова са фрапиращи тези неточности, които би могла да допуснеш. Ние сме тук, за да не се случи това.

1. Избираш грешната текстура

В последната година станаха много популярни фон дьо тените, придаващи здравословен блясък. Те наистина са много добри, но за съжаление не са подходящи за всеки тип кожа.

Притежателките на мазна кожа, например, трябва да стоят далеч от тонални средства, на които пише, че придават блясък (следи за думата “Radiance” в наименованието им) и се спирай на матиращи формули без масла.

За сухата кожа са подходящи хидратиращи BB и CC кремове, които уеднаквяват тена. Фон дьо тените с плътни формули не са подходящи за жени с дълбоко изразени бръчки. По-възрастните могат да се възползват идеално от модерните в момента течни фон дьо тени „възглавнички“, заради копринената им текстура, която не се напластява.

2. Пропускаш праймъра

Това не е просто лукс или някаква измама, която козметичните фирми се опитват да ти пробутат. Особено, когато желаеш лицето ти да изглежда безупречно, без помен от пори, омазняване или фини линии. Праймърът се използва още и за увеличаване дълготрайността на базата.Ето няколко праймъра от Smashbox, които ще удовлетворят всяко желание на твоята кожа.

Photo Finish PORE MINIMIZING (заличава порите и придава матиращ блясък)

Формулата без добавени мазнини драматично намалява и заглажда порите, заличава несъвършенствата и контролира омазняването за цели 8 часа. Издръжливата на пот, матираща формула изглажда и подготвя кожата за грима.

Photo Finish Primer Oil (добавя сияние и овлажнява)

Това ултра леко, бързо абсорбиращо се олио за лице може да се изполва като основа за грим/праймър, за да подготви кожата за безупречен грим като видимо намали фините линии. Бленда от 15 подхранващи масла и различни растителни екстракти заздравяват кожата ви и я правят моментално по-мека, хидратирана и сияйна.

Photo Finish Primerizer (праймър и хидратант в едно)

2-в-1 праймър – изглажда кожата, като я уплътнява и подготвя за грим с помощта на ниацинамид, хиалуронова киселина и витамини. Със своите милярди молекули вода в едно шише, тази лека формула се абсорбира моментално от кожата, увеличавайки кожната хидратация със 127%. Леката, немаслена, бързосъхнеща формула е като магнит за грима, като „заключва“ фон дьо тена и го прави дълготраен.


3. Нанасяш с грешен апликатор

Вдъхновена от бюти влогърите, ти си си купила професионални четка за нанасяне на фон дьо тен, с надежда да я използваш също толкова майсторски, колкото и те. Скоро откриваш, че не можеш да поставиш продукта така, както го правят по клипчетата. Истината е, че четката е инструмент, с който боравят добре само опитните професионалисти. За да избегнеш напластяването и постигнеш безупречно покритие с добро преливане, по-добре нанасяй фон дьо тена с мокра гъбичка или модерния в момента бюти блендър. Или просто се довери на чистите си пръсти.

4. Избираш погрешния тон

Най-често срещаната грешка, за която можеш да „благодариш“ на консултантите в козметичните магазини. Те съветват да пробваш цвета на фон дьо тена върху вътрешната част на ръката си. Проблемът е, че кожата там е много по-светла от тази на лицето и така не можеш да си направиш реална преценка. Идеалният вариант е да пробваш нюанса директно върху лицето, но ако не успееш – нанеси върху опаката част на ръката. Когато се съмняваш между два тона, винаги избирай по-светлия (винаги можеш да го направиш леко по-тъмен с бронзираща пудра).

5. Забравяш шията

Знаеш ли кога изглежда наистина кошмарно? Когато цветът на лицето ти се различава драстично с този от останалите части от тялото ти. Това изглежда очевидно, когато лицето и шията си контрастират. Грешката е лесно разрешима – просто не пропускай да нанесеш фон дьо тен и върху шията. После се погледни в огледалото, за да се убедиш, че цветът е узцяло уеднаквен.