Грешките при боядисването, за които не подозираш

За да не се стига до подстригване нула номер, чуй нашите съвети за това какво да кажеш, когато седнеш на стола във фризьорския салон.

 
 

Когато една сутрин се събудиш с неистовото желание да смениш цвета на косата си, няма сила, която да те спре.

Започваш трескаво да ровиш из Instagram за вдъхновение и една седмица караш на солети, за да си позволиш посещението в лъскавия фризьорски салон, където работят такива нечувани специалисти, че е невъзможно нещо около мечтаната ти прическа да се обърка.

След всички тези усилия, излизаш от салона с някакъв цвят на косата ти, който напомня за картина на художник импресионист, но не в добрия смисъл. Нещо като русо, нещо като кестеняво със сини оттенъци... нещо като нищо друго на света. Как се стигна дотук?

Почитателките на червената коса могат да се вдъхновят от снимките в галерията долу:

Галерия: Червено омбре – прическата на сезона

Виж всички снимки

Ето най-често допусканите грешки при боядисването – от избирането на грешен нюанс за твоя тен, до неправилно поставяне на кичури според формата на лицето – за които трябва зорко да следиш.

3 често срещани грешки при боядисването:

1. Лошо позициониране на боята. Това означава, че кичурите не са поставени по начин, който да отива на формата на лицето, гъстотата и дължината на косата.

2. Провален балеаж. При балеажът боята най-често се нанася директно върху косата, без намесата на фолио. Ето защо ръката на фризьора трябва да е много опитна – ако цветовете не се преливат идеално, резултатът може да те накара да се просълзиш.

►►► Те са тук: хитовите цветове на косата през зимата

3. „Разтичане“. Не става въпрос за случаите, когато малко количество боя потече по ушите ти. Говорим за неправилно преценено количество боя във фолиото, която се „разтича“ към кичурите, които не трябва да бъдат оцветени.

Цветът, който трябва да спреш да искаш от фризьора:

Всякакви варианти на пепелявото. Много клиенти с тъмен цвят коса искат да се изсветлят, но не искат оранжеви тонове. Вместо тях настояват за пепеляви, които отиват на гранциата със зеленикавото. Важно е да запомниш, че топлите тонове не са ти врагове.

Нюансите, които да избягваш според тена на кожата ти:

Светла кожа: Избягвай само един цвят, без никакви нюанси, защото така тенът ти изглежда още по-блед.

Куклите Барби имат по-страхотни прически от нашите. Не вярваш? Провери в галерията долу:

Галерия: 19 ръчно изработени кукли Барби с по-разкошни прически...

Виж всички снимки

Маслинена кожа: Платинено русото те кара да изглеждаш по-стара и невинаги изглежда добре на твоя тен.

Кожата ти е с жълтеникав подтон: При тези случаи не е зле да се придържаш към естествения си цвят и при необходимост да ходиш във фризьорския салон за безцветна боя, която прибавя блясък. Друг вариант е да се придържаш към по-топли и тъмни нюанси.

Кожата ти е с розов подтон: Избягвай боядисване в прекалено светли, платинени цветове, защото ще заприличаш на призрак.

►►► Как да постигнеш платинената прическа на Селена Гомес

Цветът, който може би те състарява:

Намирането на правилния нюанс е наистина трудна работа. Добрият фризьор ще вземе предвид тона на кожата ти, за да може новият цвят наистина да ти отива. Ако кожата ти е светла, твърде тъмната коса ще прибави години към лицето ти. Ако кожата ти е тъмна, прекалено светлата прическа ще стори същото. Важното е да намериш баланса, при който косата и лицето ще изглеждат естествено.