Горчиво: хит тенденции при сватбите за 2019

Бъдещи булки, слушайте внимателно. Ето какво ще е модерно да се яде и пие на сватбените церемонии тази година.

 
 

Храната по време на сватбата традиционно се състои от коктейлни хапки, няколкостепенно меню и торта.

Но традициите са създадени, за се променят и тази година не е изключение. Ако си бъдеща булка, води си записки – ето кои ще са най-големите тенденции при храните и напитките за сватбения ден през 2019-а.

Но първо виж нашата супер селекция от красиви сватбени прически (снимки долу):

Галерия: Най-красивите сватбени прически са тук

Виж всички снимки

Възходът на коктейлите

Обикновено, коктейлната пауза се използва като прелюдия между церемонията пред олтара и същинската вечеря. Но сега, тя се превръща в централно събитие на сватбата.

Изглежда младоженците са все по-предразположени да предложат коктейлния час като цялостно изживяване. Според Майкъл Стрингър, собственик на сватбената агенция BlackLeaf Events, зачестяват запитванията за създаване на персонализирани коктейли, създадени за всеки един гост по отделно.

„Има тенденция и за включване на все повече свежи съставки в коктейлите, включително ядливи цветя и пресни подправки“, обяснява Стрингър. Ако това не ти харесва като идея, сватбеният експерт обяснява още, че двойките все повече се спират на алкохол от местни производители, а коктейлите са съобразени с гостите и по друг параграф – създават се безалкохолни такива за бременни и шофьори.

►►► Как да приготвиш страхотни коктейли за сватбата си

Закуски посред нощ

Не е важно само основното ястие – младоженците намират все по-интересни начини да задоволят гурме апетитите на гостите си. Основната цел – да има нещо забавно за хапване в късните часове на нощта, когато алкохолът си казва думата и всички изгладняват стабилно.

Представи си само – бюфет с палачинки и съставки за пълнежа им. Гостите идват, правят си палачинка по свой вкус и партито продължава с пълна сила. Може да се направи такъв бюфет също и с хляб и различни видове сирена, за плодови салати с различни топинги и какво ли още не.

Ядливи подаръци за гостите

Това не е нова тенденция, но през 2019-а година ще набере още скорост. Става въпрос за подаръците от младоженците към гостите на церемонията. Те обикновено са някакъв предмет, с който сватбата да се запомни, но все по-често изборът отива към нещо за хапване. Дали ще е малко бурканче домашен мед, прясно изпечени бисквити или захаросани бадеми.

Тук са супер готините идеи за нестандартни сватбени снимки (прегледай в галерията долу):

Галерия: Най-забавните идеи за сватбени снимки

Виж всички снимки

Ако искаш подаръкът към гостите да е наистина специален, дори можеш да направиш домашно сладко в кокетни бурканчета, с ръчно изписан етикет върху тях. Не забравяй да координираш цветовете на сватбата с тези на опаковките и панделките към подаръците.

Бюфет с десерти

Идеята е популярна по две причини. Първо, един такъв бюджет прави впечатление – може да е единична маса, претрупана със сладки изкушения или няколко малки, разпръснати из залата. Второ, десертите ти предоставят гъвкавост при избора – можеш да избереш каквито ти душа иска (желирани бонбони и къпкейкове са първото, което ни идва наум). Колкото по-различни лакомства сложиш, толкова повече вкусове на гостите ще обхванеш. Бас ловим, че никой няма да остане разочарован.

Помисли още – сладолед за зимата, бюфет с „детски“ лакомства или такъв с бабини сладкиши... опциите ти наистина са безкрайни.

►►► Планирай евтина сватба - възможно е

Бюфет с напитки

Тук не говорим само алкохолни питиета. Представи си маси на колела, отредени само за кафе, горещ шоколад или няколко вида чай. А защо не колички за домашна лимонада или мляко с какао? Колко забавно би било на сватбата да включиш една такава!

Идеите при високоградусовите напитки включват крафт бири или по-нетрадиционни сортове вина. Целта тук не е гостите да се напият, а да дегустират нещо различно, което не опитват всеки ден.

Барбекю на открито

Чудесно за по-топлите месеци, барбекюто е не толкова официална алтернатива на традиционната сватбена трапеза. Барбекюто също така много добре се връзва със сватби в планината или гората – навсякъде където има дървета и красива природа. Помисли и за нещо друго – изпичането на цяло агне, например, си е цяло шоу (освен ако не си вегетарианка или много от гостите ти не са такива – тогава предложението ни ще е пълен провал).

Изцяло вегетариански менюта

Съвсем логично, щом на сватбата може да се изпече цяло агне, то може менюто да е и напълно вегетарианско. Според сватбените специалисти, доста двойки избират меню, което не включва никакво месо, а често и млечни продукти. Както можеш да се досетиш, това никак не се харесва на месоядните. Тази тенденция е от чужбина, но ние ти предлагаме да се съобразяваш с предпочитанията на всички, а не само на някои гости. Лесно е – просто когато потвърждават присъствието си на сватбата, нека посочат дали искат ястия с месо или без. Така ще си сигурна, че всички ще са доволни.