Големите победители и неудобните ситуации на "Оскари"-те

Традиционно или не - имаше много звезден блясък, емоции и изненади, и разбира се - неудобни моменти.

Традиционно или не - имаше много звезден блясък, емоции и изненади, и разбира се - неудобни моменти.

94-ите награди "Оскар" бяха още по-вълнуващи, защото за първи път от две години, церемонията се състоя в "Долби Тиътър" в Лос Анджелис.

Както вече е известно – статуетката за най-добър филм отиде при "CODA: Дете на глухи родители", "Оскар"-ът за най-добра мъжка роля грабна Уил Смит за „Крал Ричард“ (Методът "Уилямс"), а статуетката за най-добра женска роля отиде при Джесика Честейн за ролята й в "Очите на Тами Фей".

Джейн Кемпиън спечели "Оскар" за най-добър режисьор за "Силата на кучето", а наградата за най-оригинален сценарий бе присъдена на "Белфаст".

Ето кои бяха и 9-те най-неудобни момента на "Оскари"-те за 2022 г.:

Имайки предвид, че говорим за церемония по връчване на награди, Оскарите донесоха много изненади през годините. Това е събитието, което в крайна сметка винаги има неочаквани изненади (дори и за организаторите!)

Рейчъл Зиглър се оплака на Академията, че не й е изпратила покана.

Това определено беше по-скоро момент на "какво се случва...", отколкото смешно, но една от главните актриси на West Side Story Рейчъл Зиглър сподели, че просто... не получила покана за "Оскар"-ите. За щастие, след като Рейчъл говори за това в социалните медии, а "Уестсайдска история" бе номинирана за куп награди, Академията веднага коригира ситуацията, което означава, че Рейчъл в крайна сметка трябваше да присъства на първите си Оскар. Тя дори се пошегува, докато представяше Джейкъб Елорди: „Преди шест дни не предполагах, че ще бъда тук. Мечтите наистина могат да се сбъднат - и то доста бързо“.

Лейди Гага заряза червения килим.

След като бе отхвърлена за ролята си в "House of Gucci", Лейди Гага реши да се откаже от червения килим на Оскарите, за да присъства на партито за наградите на Елтън Джон. Въпреки това, тя наистина пристигна по-късно, за да връчи награда с Лайза Минели, така че по-добре късно, отколкото никога!

Риз Ахмед печели "Оскар"... и никой не знаеше за това.

Нововъдението в тазгодишната церемония беше, че цели осем категории награди бяха обявени предварително, включително победата на Риз Ахмед за късометражния филм "Дългото сбогом". Въпреки че победата беше доста историческа, никой извън залата не успя да види какво се случва и повечето хора разбраха за победата му от Twitter.

Никол Кидман хвърли сянка върху липсата на имена за „Да бъдеш Рикардос“.

Не е тайна, че феновете не бяха много развълнувани от играта на Никол Кидман за ролята на Люсил Бол в Being the Ricardos, но някак го преживяха. Въпреки това филмът не получи много любов и от Академията, тъй като спечели само три номинации, всички за актьорска игра... и Никол даде да се разбере, че не е много щастлива от това на червения килим. По време на нейното интервю, Никол намекна за пренебрежение, казвайки: „Цялата работа, която вършим, е възможна само благодарение на хората зад кулисите“.

Реджина Хол прави "тестове за COVID" на церемонията.

Дръзкото действие на Хол (демонстрирайки как ще направи ковид тестове на колегите си) получи много смях от публиката, но шегата не допадна на всички. Някои разкритикуваха "Оскари"-те, че са допуснали шега с COVID, след като толкова много хора загубиха живота си по време на пандемията.

Рюсуке Хамагучи прекъсна речта си.

След като "Drive My Car" получи наградата за най-добър международен пълнометражен филм, Рюсуке Хамагучи се качи на сцената, за да произнесе реч, но едва успя да блесне и музиката започна да свири, докато той говореше... два пъти... и въпреки че в крайна сметка получи възможността да благодари на всички, неуважението беше доста очевидно.

Моментът на In Memoriam се превърна в "музикален номер".

Мрачният сегмент In Memoriam е класическа част от "Оскари"-те и макар че обикновено има един или два неудобни пропуска, това, което го направи странно тази година, беше изборът да се превърне в супер оптимистична музикална интерлюдия, пълна с госпел певци, танцьори, и поредица от знаменитости. Това беше... определено шокираща новост.

Уил Смит реагира на шегата на Крис Рок към съпругата му...

Да, не може да не отбележим този момент! По време на връчването на наградата, Крис Рок се пошегува със съпругата на Уил Смит (която открито сподели, че се бори с косопад). Шегата очевидно не се хареса на Уил, който след това се качи на сцената, за да удари шамар на Крис и да му каже да пази името на жена му "далеч от шибаната си уста“. Всичко това беше цензурирано, но от мълчанието на публиката и изражението на лицето на Крис, изглежда, че реакцията е била 100 процента без сценарий.

...и след това се извини на сцената.

След това Уил спечели наградата за най-добър актьор за играта си в "Крал Ричард" - и както се очакваше, речта му беше абсолютно неудобна след напрегнатия му момент с Крис. В дълга реч той се извини на колегите си, плака много и завърши с думите, че се надява Академията да го покани отново.

Е, беше гореща нощ!