Големите астрологични събития през 2023 г.

Според астролозите 2023 г. обещава да бъде спокойна и мирна. Ще го усетиш още в края на март, когато настъпи астрологичната Нова година. Но все пак, за да минат следващите 12 месеца без големи сътресения, те съветваме да играеш на сигурно и да потърсиш подкрепата на звездите.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Всяка година е под егидата на определена планета. 2023-та ще бъде управлявана от Марс – планетата на конфликтите и скандалите, но в същото време на енергията, находчивостта и желанието да постигнеш целта, която си си поставила. Само от теб зависи как ще премине следващата година: през трудности или с постигане на поставените задачи. Е, за да не отнема цялата ти сила, важно е да планираш и действаш за изпълнението му максимално правилно.

Астролозите разказват какво са подготвили планетите:

През годината се редуват благоприятни периоди с неблагоприятни. Познавайки тази информация, можеш да планираш времето за важни събития. Правилното разпределение на енергията през това време ще помогне за постигане на резултати във всяка област. Бъди възможно най-активна през добрите моменти и намали темпото при трудни срещи, за да не хабиш енергия за ненужни дейности, които няма да оправдаят очакванията ти в бъдеще.

Един от най-неблагоприятните периоди, когато си струва да спреш и да преосмислиш живота си, е коридорът на затъмнението. И ще има два такива през 2023 г.

Коридор на затъмнение 13 април - 12 май

На 20 април ще има слънчево затъмнение в знака на Овен. Това ще се отрази на проблемите в личния ти живот и отношенията ти с половинката. Основните уроци, които трябва да научиш в този период, са да разбереш какво е важно в любовта. Да познаваш цялата гама от чувства: от ярка страст до спокоен семеен живот. Това ще помогне за подобряване на отношенията в двойката или за запознаване с нов партньор. Овните обаче най-много ще усетят това затъмнение, за тях е важно да избягват суетенето и прибързаните решения. Също така труден момент очаква Рак, Везни и Козирог. За тях също е важно да разпределят правилно енергията и да оценят ситуацията, преди да променят нещо.

А на 5-и май ще има лунно затъмнение в Скорпион. Това ще повлияе на душевния комфорт и ще повиши нивото на тревожност. Основната задача за този период е да развиеш емоционална интелигентност и да се научиш как да управляваш настроението си. Не губи самообладание в нито една ситуация и не взимай прибързани решения в разгара на емоциите си. Скорпионите ще усетят особено силни промени в настроението. Освен това за Телец, Лъв и Водолей ще бъде трудно да държат емоциите си под контрол.

Коридор на затъмнение 7 октомври - 4 ноември

На 14-ти октомври ще има още едно слънчево затъмнение във Везни. То ще те научи да реагираш бързо на протичащите събития и да си в крак с живота. Ако успееш да се справиш със скоростта на промяната, ще можеш да увеличиш максимално потенциала си. Най-трудно през този период ще бъде за Везните, затова за тях е особено важно да бъдат в течение с всичко, случаващо се и да вървят в крак с времето. Също така труден период очаква Овните, Раците и Козирозите.

Как да определиш цвета на аурата си

Вижте повече

Как да определиш цвета на аурата си

Звучи доста сложно и на пръв погледа да се справиш сама - невъзможно, но можеш да научиш цвета на аурата си и вкъщи, докато си почиваш...

На 28-и октомври коридорът ще завърши лунното затъмнение в Телец. По това време ще имаш нужда от специален комфорт и красив живот. Затъмнението ще те научи как да създаваш комфорт в живота и да се обграждаш с приятни неща. Ако успееш да се заземиш и правилно да организираш пространството, ще бъде лесно да се справиш с емоциите и тревогите на този период. По това време за Телците ще бъде трудно да балансират. Освен това промени в настроенията очакват Лъв, Скорпион и Водолей.

Ретрограден Меркурий

  • През 2023 г. ще има четири периода на ретрограден Меркурий, единият от които започна в края на 2022 г. и ще продължи до 7-и февруари 2023 г.
  • Вторият път ще се срещнем с него през пролетта - 13-ти април и ще се сбогуваме на 31-ви май.
  • Следващата среща ще се проведе по-близо до есента, от 15-и август до 30-ти септември.
  • А последният период на ретрограден Меркурий ще започне на 5-и декември и ще приключи най-рано през 2024 г.

Казано по-просто, ретроградното движение на планетата е период, когато тя се забавя спрямо Земята, което със сигурност оказва силно влияние върху живота на хората. Възможни са проблеми с комуникацията, изразяването на собствените мисли. Нарушени са опитите за усшени преговори, пътувания, сделки, документация.

Не се препоръчва да започваш важни неща и да стартираш нови проекти, тъй като резултатът може просто да не оправдае очакванията ти. Не се препоръчва да правиш големи инвестиции, както и да планираш пътувания или да се преместиш на нова работа, тъй като ще се появят много пречки или обстоятелства, които преди това са били неизвестни.

Ретроградна Венера

Тази година Венера ще бъде ретроградна от 20-ти юли до 6-и септември. Най-силно влияние върху себе си ще усетят Лъвовете, както и Телците, Скорпионите и Водолеите.

Въпросите за любовта ще излязат на преден план. Някои ще се чувстват много самотни, въпреки силната връзка. Някои ще се объркат и ще искат да се разделят с любимия човек, въпреки че до вчера са били щастливи във връзката си. Някои ще загубят увереност в собствената си привлекателност, пренебрегвайки броя на комплиментите и новите познанства, които получават.

Много е важно в този период да не вземаш съдбоносни решения и да не отрязваш възможностите, които се появяват на пътя ти. Освен това не трябва да влизаш в нова връзка, защото има голям шанс да се разочаровап от собствения си избор в бъдеще.

Ретрограден Марс

Вече усещаш ефектите от ретроградния Марс, тъй като той започна през октомври 2022 и ще продължи да се „движи назад“ до 17-и януари.

Най-засегнати от ретроградния Марс са Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

Бъди внимателна, планирай нещата и пресметни добре силите си. Най-доброто решение за теб ще бъде редовният спорт, който ефективно възстановява изразходвания ресурс.

Ретрограден Юпитер

В самия край на лятото, на 31-ви август, Юпитер ще стане ретрограден и ще остане в тази позиция до началото на 2024 г. Темата за морала ще излезе на преден план през този период, ще стане по-тежка и забележима. Важен период, който дава концентрация върху собствените възможности. Телец, Лъв, Скорпион и Водолей особено ще усетят влиянието на Юпитер.

Ретрограден Сатурн

Основно влияние на ретрограден Сатурн ще има върху сферата на планирането. Ще бъде по-трудно да спазваш сроковете и да доведеш всякакви договорености до край. Но това не е причина за извинения, а напротив, трябва внимателно да подходиш към въпросите за управление на времето.

Най-трудно ще бъде за Риби, Близнаци, Дева и Стрелец. Затова в периода от 13-ти май до 8-и ноември не се разделяй с дневника си, запиши всичките си планове, настрой аларми и напомняния, за да не разочароваш околните.

Всичко, което трябва да знаеш за астрологичните домове

Вижте повече

Всичко, което трябва да знаеш за астрологичните домове

Рождената ти карта ще придобие съвсем нов смисъл.

Ретрограден Уран

Периодът на ретрограден Уран през следващата година може да се усети два пъти: от 20-ти август тази година до 26-и януари и от 25-и август следващата година до 31-ви януари 2024 г. По това време желанието за свобода ще бъде особено остро. Това ще бъде основната движеща сила за промяна.

Не вземай прибързани решения импулсивно. Помисли за факта, че с един замах можеш да разрушиш това, което е създадено през годините. След това трябва да положиш големи усилия, за да възстановиш предишната стабилност. Най-силно желание за свобода ще изпитват Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Ретрограден Нептун

Периодът на ретрограден Нептун ще протече от 26-и май до 10-ти декември и ще бъде белязан от голям брой илюзии във всички сфери на живота. Хората ще гледат на света през розови очила и няма да могат да преценяват адекватно ситуациите. В този момент е важно да прецениш ситуацията разумно, да не вярваш на думата на хората и да фиксираш всички споразумения на хартия.

Риби, Близнаци, Дева и Стрелец ще бъдат най-засегнати от ретроградния Нептун.

Ретрограден Плутон

От 28-и април ще започне периодът на ретрограден Плутон, който ще продължи до самата среда на есента - 14-ти октомври. Това е времето, когато искаш да постигнеш целите си по всякакъв начин. Хората няма да забележат, че през този период техните действия оказват натиск върху другите. Особено трудно в този момент ще бъде за Козирог, Водолей, Овен, Рак и Везни.

Хорарна астрология: виж бъдещето си през нейния поглед

Вижте повече

Хорарна астрология: виж бъдещето си през нейния поглед

Сигурно веднага си зададе въпроса с какво се различава хорарната от обичайната астрология и може ли да предскаже бъдещето? Отговаряме на всичките ти въпроси и дори...