Главните цветове (и цветови комбинации) на 2022

7-те най-актуални цветове и комбинации за 2022 г. Виж какво да избереш.

 
 

7-те най-актуални цветове и комбинации за 2022 г. Виж какво да избереш.​

Ето какво препоръчват стилистите да носиш и кои са 7-те основни цвята на 2022 година. Каква ще бъде твоята актуална комбинация?

Избери модна тенденция според зодиакалния знак, виж в галерията по-долу:

Галерия: Избери модна тенденция според зодиакалния знак

Виж всички снимки

►►► Малките трикове, които правят визията ти по-стилна

1. Фуксия

Този ярък цвят избухна на модните подиуми през лятото на 2021-ва и веднага стана любим на широката публика. Съответнно и дизайнерите активно въведоха нюанси на фуксията в есенно-зимните колекции.

Широката гама от нюанси позволява на всяка от нас да избере перфектната фуксия за себе си. Ето няколко съвета от стилистите:

► блондинките е добре да избират по-малко наситени, светли нюанси на фуксия: лавандула, люляк и лилаво, например;

► най-екстремните неонови тонове са подходящи за тъмнокосите момичета: наситен нюанс на фанданго, розова фуксия и холивудска череша;

► притежателките на червени и кафяви коси изглеждат невероятно в лилави, сливови и гроздови нюанси на фуксия.

С какво да комбинираш фуксия?

Комбинациите от няколко ярки цвята в една визия са популярни. Най-дръзките визии са тези, които съчетават фуксия, оранжево и жълто. Имай предвид, че такъв ярък и изразителен външен вид трябва да бъде допълнен с подходящ грим, за да не се изгубиш в дрехите.

Още няколко модни комбинации:

• фуксия + нюанси на зелено;

• фуксия + пясъчни нюанси;

• фуксия + червено.

2. Зелено (и неговите нюанси)

Този сезон всички нюанси на зеленото - от яркоизумрудено до нежна мента, се превърнаха в любими на модните къщи и вдъхновиха създаването на ярки колекции. Нюансите на зеленото са хармонично съчетани с основните цветове: черно, бяло и кафяво.

Как да избереш точния нюанс на зелено?

За да не сгрешиш с избора на зелени дрехи или аксесоари, и да подчертаеш добре фигурата и лицето си, следвай няколко прости правила:

• избери нюанси на зеленото според твоя цветотип: аристократичната бледност на кожата ще бъде добре подчертана от студените нюанси, а тъмната кожа - от топлите тонове на зеленото;

• за да подчертаеш яркочервената коса, избери маслиновото зелено, шам фъстък, смарагд или каки;

• за блондинките са подходящи нежния лайм и светлозелените нюанси на зелено;

• а за тъмнокосите момичета - изумрудени, билкови и тъмнозелени цветове.

3. Жълто

Яркожълтият цвят предизвиква асоциации със слънчевата светлина и подобрява настроението. Изпълнителният директор на Pantone Леатрис Айсман вярва, че енергичният и вдъхновяващ цвят може да помогне на хората да придобият сигурност и да преодолеят неувереността в себе си.

С какво да комбинираш жълтото?

В допълнение към основните комбинации от жълто със синьо, кафяво и черно, актуалните тенденции са ориентирани към монохромните тонове, съставени от нюанси на жълто, както и комбинация от жълто и сиво.

Още няколко модни комбинации

Когато формираш цялостната си визия с нюанси на жълтото, вземи предвид цвета на коата и косата си:

• цветови типове "пролет" и "зима" пасват на ярки, чисти нюанси на жълто;

• сочните жълто-оранжеви нюанси ще подчертаят красотата на момичетата с цвят коса и кожа тип „есен“;

• цветният тип „лято“ е органично съчетан с опушени, бледи тонове на жълто в комбинация с други контрастни цветове на приглушени нюанси.

4. Сиво (наситено сиво)

Нюансите на сивото при дрехите е една от основните тенденции за тази година. Институтът за цветовете е разработил "перфектен сив" цвят, който според тях символизира солидността и надеждността, осигуряващи солидната основа за всичко. Pure Grey, напомнящ плажните камъчета, се свързва със спокойствието и има релаксиращ ефект.

С какво да комбинираш сивото?

Класическата комбинация се счита за комбинация от сиво с нюанси на бяло, черно и синьо.

5. Пикантна канела

Топлият земен нюанс се състои от оранжево, кафяво и червено. Внася спокойствие в изобилната цветова палитра и независимо кой елемент избереш, той ще допринесе за по-стилна и изискана визия.

С какво да комбинираш?

Дизайнерите препоръчват да комбинираш нюанси на кафявото с ярко синьо, нюанси на бежово и каки. Особено добре изглеждат вълнени, кадифени и кожени изделия в цвят "канела".

6. Розова пудра

Романтичният нюанс на розовото напомня нежен руж и се свързва с женственост и лекота. Дизайнерите предлагат да се комбинира с пастелни цветове за страхотна и актуална визия.

С какво да комбинираш розовото?

Стилистите разкриват, че най-добрият приятел на бебешкото розово са наситените тъмни цветове, както и меките и неутрални от класическата палитра. Тенденцията продължила от изминалата към тази година са монохромни визии и тоалети, които съчетават розови и яркооранжеви цветове.

7. Синьо

Яркосиният цвят, предизвикващ асоциации с гръцките острови, е сериозна част от тенденциите за 2022-ра година. Синьото е един от най-популярните и универсални цветове в гардероба, който се вписва лесно както за бизнес визията ти, така и за ежедневният ти стил.

С какво да комбинираш синьото?

Синият цвят има много нюанси: тъмносиньо, сапфир, ултрамарин, електриково. Най-успешната комбинация е прилив на основните цветове: синьо, червено и жълто. Класика е и комбинацията на синьо с бяло. Този сезон комбинацията от наситено синьо с нюанси на зеленото ще бъде една от най-актуалните. В същото време в една визия е важно да се комбинират тонове с еднаква интензивност и яркост.