Фуриите от Macaco пристигат за първи път в България

Испанската група Macaco ще свири на 20 септември в Античния театър в Пловдив по покана на радио „Тангра мега рок“. Концертът е част от петото издание на фестивала Sound of the Ages.

 
 

На 20 ти септември, Античният театър в Пловдив ще посрещне испанските любимци Macaco. 

Шареният състав, с музиканти от Швеция, Бразилия, Камерун и Венецуела, е предвождан от секси певеца Дани Карбонел. Концертът обещава да е едно шеметно парти с много танци и позитивни емоции. Несъмнено си заслужава посещението. Виж защо.

 

 

Macaco са масовите любимци на Испания и испаноговорящия свят. Имат издадени 7 албума и десетки хитове. Клиповете им събират по 2-3 милиона гледания в YouTube всеки ден.

 

Стилът на групата е интересна смесица от музикални стилове – реге, фънк, поп, румба, ска, дори електроника. Парчетата са супер динамични и танцувални, затова се подготви за доста скачане.

 

Дани Карбонел, солистът и текстописец на парчетата използва за вдъхновение творчеството на писатели, философи и легендарни музиканти (сред които Боб Марли и Боб Дилън).

 

 

Доминиращи тема в песните му е идеята за „мир и любов“. Карбонел започва кариерата си като уличен музикант в Барселона и става популярен, както самият той се изразява „от уста на уста“. Преди да основе Macaco през 1998 година, той е част от фламенко групата Ojos de Brujo.

 

Macaco за записвали съвместно с безброй гости, като Ла Мари от Чамбао, Майкъл Франти, Юсу Ндур и десетки други.

 

Карбонел е силно ангажирани с каузи, свързани с опазването на околната среда, както и други социални проекти. Той наистина взима присърце бъдещето на нашата планета и се опитва чрез творчеството си да запали феновете си също да бъдат съпричастни към тези наболели проблеми.

 

Тъй като денят след концерта, 21 септември, е почивен, съвсем логично е започната от Macaco атмосфера ще се задържи до сутринта. Преди и след концерта има официални партита в Пловдив, на които ще можеш да се забавляваш под звуците на латино и кубински ритми. На фиеста, като на фиеста!

 

Виж клипа към песента Moving, където участва самият Хавиер Бардем. Присъствието му не е случайно - известният актьор също подкрепя каузите за опазване на околната среда, с които Macaco и Дани Карбонел са ангажирани.

 

 

 

*** Концертът на Macaco се организира със съдействието на Посолството на кралство Испания и е част от петото издание на фестивала Sound of the Ages. Участие тази година имаха 2 Cellos (2 септември), а предстоят гостуванията на Apocalyptica (18 септември) и OPETH (19 септември).