Фестивалите официално се завърнаха. Кажи им „Добре дошли“!

И се моли никога повече да не спират на пауза.

Снимки: Илиян Ружин и Орлин Николов
Снимки: Илиян Ружин и Орлин Николов

След двугодишна пауза най-мащабният рок фестивал у нас се завърна с пълна сила, две издания и хиляди усмихнати фенове още в първия си фестивален ден. Софийското издание на HILLS OF ROCK стартира с изключително позитивна атмосфера в Парка на летище София снощи ударно с култовите SISTERS OF MERCY и PLACEBO и балканските парти машини DUBIOZAKOLEKTIV, BAZZOOKAS и KOZA MOSTRA. След рок програмата на фестивала, забележителна селекция на артисти за HILLS OF BASS на HMSU начело с CHASE & STATUS привлече хиляди почитатели и на електронната музика у нас.

Втората вечер по нищо не отстъпи на първата. ОDD CREW, KULTUR SHOCK, SOLENCE, ILL NIÑO и FIVE FINGER DEATH PUNCH взривиха хилядите фенове. А надеждите, че шоуто на глобалния метъл феномен 5FDP ще надмине последния им концерт в Арена Армеец през 2020, се оправдаха трикратно.

Фронтменът Айвън Муди се обърна към наз 30-хилядната публика с думите: "Слушайте! Не се шегувам. Вие сте най-шумната публика, пред която сме свирили!" И 90 минути след това феновете му доказа, че е абсолютно прав, като нито за секунда не замълчаха на парчетата, с които групата ги зарадва.

И това не е всичко. Най-хубавото предстои! Защото това е само началото на фестивалното рок лято, а кулминацията на HILLS OF ROCK ще е в Пловдив от 21 до 23 юли на със SLIPKNOT, MERCYFUL FATE, SABATON и още повече от 40 артисти.