Феноменът „есенно акне“ и как да се справиш с него

С настъпването на есента започва и сезона, в който активно се насочват клиентите с кожа, склонна към акне към най- подходящата и адаптирана грижа.

 
 

С настъпването на есента започва и сезонът, в който  хората с кожа, склонна към акне се насочват към най- подходящата и адаптирана грижа.

Обострянето на проблема се дължи най-вече на влиянието на силните летни лъчи върху кожата. Уви, потърпевшите са предимно тинейджъри, които искат да намерят решение за прекомерното омазняване, черните и бели точки по кожата на лицето си.

Eau Thermale Avène ти предлага три стъпки, с които ще пребориш феномена „есенно акне“ (и всяко акне, всъщност):

Първа стъпка е правилното почистване на кожата 

Cleanance Почистващ гел без сапун за лице и тяло, който нежно отстранява замърсяванията и спомага за намаляване излишъка на себум, благодарение на Мonolaurin (регулира свръхпродукцията на себум).

Втора и трета стъпка са по твое желание

Можеш да пробваш традиционната Cleanance Expert грижа или съвсем новата нейна версия – Cleanance Expert Тонирана грижа за равномерен и сияен тен.

Грижа + цвят = Cleanance Expert Тонирана грижа за равномерен и сияен тен

• Елиминиране: както и при оригиналната версия, тук се съдържа „капанът“ за пъпки, патентованата съставка Diolényl™, която има тройно действие срещу хранещата се и размножаваща със себум бактерия P. acnes. Освен това, тя намалява зачервяванията и спомага за елиминирането на пъпките.

 По- гладка кожа: X-Pressin™  - съставка с натурален произход, спомага за премахване на черните точки и изглажда кожата. Извлеченият от папая ензим X-Pressin премахва мъртвите кожни клетки нежно и прецизно

• Регулиране на себума: по-горе споменахме, че това е действието на Мonolaurin за матиран завършек на кожата на лицето без излишно лъщене.

• Успокояване: задължителната за всички продукти на марката, Термална вода Avène успокояваща, антииритативна и омекотяваща, допълнително дарява кожата, склонна към акне с успокоение и мекота.

• Тониране: Cleanance expert Тoнирана грижа е обогатен с „изравняващи тена пигменти, перфектна комбинация между сияние и покритие. Текстурата е лека, кремообразна и се абсорбира бързо от кожата, за да я хидратира и матира. Тенът е унифициран и кожата има свеж вид, cъс здравословен блясък. Вече няма нужда да избираш между грижа и цвят, защото с новия Cleanance Expert Toнирана грижа получавате и двете. Продуктът е подходящ за употреба сутрин и/или вечер на лицето, предварително почистено с Cleanance почистващ продукт.

** Съвет от Eau Thermale Avène: През деня използвайте Cleanance Expert Toнирана грижа за равномерен и сияен тен, а вечер след почистване с подходящия Cleanance почистващ продукт, нанасяйте Cleanance Expert грижа. Продуктите могат да се употребяват самостоятелно или вкомбинация с локално  медикаментозно лечение.