Ето кой български филм се бори за номинация за „Оскар“

Едва ли ще те изненадаме, но ако го направим, ще е мнооого приятно!

„В Сърцето на Машината“ на режисьора Мартин Макариев е българската номинация за участие в състезанието за международен пълнометражен филм на 95-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия.

Буквално преди броени часове днес на заседание на Комисията по подбора на българска номинация той бе излъчен като безспорен фаворит да се бори да представи страната ни на престижните филмови награди.

„В Сърцето на Машината“ е български игрален драматичен трилър от 2022 година на режисьора Мартин Макариев, награден със „Златна роза“ на едноименния фестивал във Варна през 2021 г. и носител на наградата за най-добър филм на София Филм Фест през 2022 година.

Продуцентът на филма Александър Пенев написа в социална мрежа: „Скъпи приятели, колеги, последователи и любители на киното, След дълги премеждия, с радост и професионално удовлетворение Ви съобщавам, че в крайна сметка справедливостта надделя и филмът "В Сърцето на Машината" е официалният представител от българска страна за надпреварата за наградите "Оскар" за международен филм. Благодаря на всички, които приеха присърце предходния ми пост, относно българската номинация за "Оскар"; на журито за преосмисленото решение и на директора на НФЦ Петър Тодоров, който и в предходната, и в настоящата ситуация подходи с дипломатичност и разбиране. Нека всички да пожелаем успех на филма! Благодаря Ви за доверието и подкрепата!“

Игор Ангелов: нежният гигант, покорил сърцата ни

Вижте повече

Игор Ангелов: нежният гигант, покорил сърцата ни

Роденият в Скопие Игор Ангелов, актьорът, който те караше да се смееш с цяло гърло с “Преспав“, сега ще ти докара съвсем различна емоция. Затаи дъх...

Владимир Зомбори: Какво го вкара в света на затворниците

Вижте повече

Владимир Зомбори: Какво го вкара в света на затворниците

За ролите на екрана, сцената и в живота.

Стискаме палци и ние. Скоро номинация за „Оскар“, а после и статуетка!