Ето как звездите правят тези супер тайни сватби

Много лъжи и много $$$!

 
 

Много лъжи и много $$$!​

Има известни личности, които не могат зъбите да си измият без светът да разбере. В действителност има хора, които се занимават с ровене в боклука на звездите и дори такива, които ги следват, докато тичат. В повечето случаи звездите нямат нищо против (все пак са работили здраво, за да станат известни). Но, когато стане въпрос за запазване в тайна на големи моменти – като да се ожениш тайно, им се налага да бъдат изобретателни.

7-те най-бляскави звездни сватби на годината, виж в галерията долу:

Галерия: 7-те най-бляскави звездни сватби на годината

Виж всички снимки

►► Топ 7 на булчинските тенденции за 2022 година

Мястото

Тайната

Избирането на сигурно място е от решаващо значение. „Пространства, които имат вътрешни помещения или такива, които могат да бъдат закрити с тента, за да не могат да бъдат снимани с дронове, са за предпочитане“, казва Марси Блум, организатор на събития и сватби на звезди от първа лига. „И разбира се, всеки тук подписва декларация за поверителност преди да са започнали преговорите“.

Звездите

„Камерън Диаз беше подготвила за нейния голям ден огромен балон за самото събитие и тента, която да покрива пътя ѝ до мястото, където се врече през 2015 на Бенджи Медън“, казва Естър Лий, редактор на новините в The Knot. Когато Приянка Чопра и Ник Джонас ппланират сватбата си, добавят ново ниво на сигурност, като наемат целия хотел Taj Umaid Bhawan Palace в Jodhapur.

Цената

Само покриването с тента започва от минимум 6000$. Да наемеш цяло място, например, остров, започва от няколко стотин хиляди до милиони долари. Мястото на Ник и Приянка излиза 400000$ (добре че ги има парите от Куантико, нали?).

Роклята

„Обикновено взимаме всички мерки, които ни трябват за модела, лично“, казва Хейли Пейдж, дизайнер на звезди. „Всякакви документи, рисунки, държа в офиса си в заключен файл на компютъра, където само аз имам достъп“.

Звездите

Майли Сайръс е със сатенена рокля в нюанс на слонова кост от Вивиан Уестууд на сватбата си с Лиъм Хемсуърт, а Софи Търнър е с бял костюм на сватба в Лас Вегас с Джо Джонас. Сложиха ли това в Insta Stories? Ами, не.

Цената

Роклята на Майли е 8600$. Поръчките при Пейдж започват от 10000$, в сумата е включено и домашно посещение. Всякакви допълнителни разходи като пътни, заявки в последния момент, промени, се заплащат допълнително.

Кодови имена

Тайната

Някои звезди използват този популярен номер с всички доставчици по време на целия процес на планиране. Но Алехандра Пупел, организатор на събития, която работи от Париж, е имала клиент, който се е наричал Флинстоун и предупреждава, че понякога такива псевдоними са твърде очевидни. Тя съветва клиентите ѝ да използват по-популярни като Смит, за да не будят подозрение. Някои звезди остават анонимни до последно, дори и за доставчиците. Дизайнерът на торти Рон Бен-Израел често приготвя торти за двойки, чиито имена са неизвестни дори за него. „Понякога не знаеш името на клиента, получаваш само номер“, казва той.

Звездите

Много звезди вече използват фалшиви имена, когато си резервират хотел или ресторант (Натали Портман е „Лаура Браун“). Моли Симс прави цялата си сватба и всичко, свързано с нея, под кодовото име Операция Черен Лебед.

Цената

via GIPHY

Тайната

Не е необичайно звездите да заблуждават пресата, а даже и гостите си с фалшива информация за мястото или събитието (казват, че е рожден ден, а е сватба). Винаги има случай, в който някой гост казва на журналистите къде е мястото, затова истинското се съобщава в последния момент. Някои отиват по-далече, като създават измамни сайтове с подвеждаща информация.

Звездите

Заблуда имаше, когато Дженифър Анистън се омъжи за Джъстин Теру в дома им в Лос Анжелис през 2015. Предварително казват на няколко гости, че ще празнуват рождения ден на Джъстин. Пейдж е имала такъв случай, даже е направила две рокли, едната за заблуда – черна, вечерна, а другата класическа сватбена и бяла.

Цената

След всички опити да лъжеш непрекъснато – главоболие.

Прибиране на телефоните

via GIPHY

Тайната

„Прибираме всички телефони по време на подготовката на събитието и ги заключваме“, казва Пупел за персонала, на който се раздават уоки токита, за да разговарят помежду си. Забраната за телефони често засяга и гостите също така.

„Почти винаги, когато става въпрос за звезди, правим сценарий за проверка на телефоните и молбата ни към гостите е да ги оставят на вратата“, казва Блум. Особено параноичните домакини правят и дискретни детектори за метал, за да са сигурни, че никой няма да се промъкне с камера.

Звездите

Серена Уилямс, Кейт Мара и Алисън Бри са от тези, които са взели телефоните на гостите си по време на големия си ден.

Цената

Метален детектор излиза минимум 500$ един, а ако добавим и охраната, сумата нараства. Отделно разправиите на входа, които рано или късно възникват.

Измъкването

via GIPHY

Тайната

В ерата на дроновете, въздухът може трудно да се опази. Но има решение и за това. Пупъл винаги се свързва с близкото летище и моли за затваряне на въздушното пространство над мястото за 30 минути. „Не е лесно, но се водят преговори“, казва тя, като обяснява, че го е правила във Франция и Италия, след разговори с контрола на въздушния трафик.

Звездите

Няма звезда, която да си признае, че е правила такова нещо.

Цената

Изненадващо…безплатно. Пупъл само отбелязва, че планирането трябва да се прави по-рано и че обикновено трябва да оправдае необходимостта с имена. „На някои места става по-лесно, но с търпение и усмивка накрая се получава“.

Затъмнение

И понеже това е сватбен прием, а не летището на Лос Анжелис, за повече сигурност Пупъл предлага опции, като от филмите. Например, да заглуши интернета, така че по време на събитието от никое смарт устройство да не можеш да се свържеш със социалните медии.