Ето го първия официален портрет на Кейт и Уилям

Музеят Фицуилям показа първия официален портрет на Кейт Мидълтън и принц Уилям.

Произведението е рисувано по всички установени традиционни правила и стандарти за кралски портрет. Стилът на рисуване е в линии, които в исторически план са използвани за създаване на допълнителна кралска аура, атмосфера на дълголетие и сила.

Картината е дело на художника Джейми Корет, който преди това е нарисувал лелята на принц Уилям, принцеса Ан. Произведението е поръчано миналата година от Кралския портретен тръст на Кеймбриджшир като подарък за окръга. „Беше най-необикновената привилегия в живота ми да бъда избран да нарисувам тази картина. Исках да покажа Кралските височества по такъв начин, че да изглеждат едновременно спокойни и достъпни, както и елегантни и достойни“ , разказва за впечатленията си от картината майсторът.

„Тъй като това е първият портрет, на който са заедно, и особено по времето, когато са херцог и херцогиня на Кеймбридж, исках изображението да предизвика усещане за баланс между обществения и личния им живот. Това изкуство беше поръчано като подарък за хората от Кеймбриджшир и се надявам, че ще им хареса толкова, колкото на мен ми беше приятно да го нарисувам."

Защо Елизабет II смята Кейт за „специална“

Вижте повече

Защо Елизабет II смята Кейт за „специална“

Кралският експерт твърди, че Елизабет II смята Кейт Мидълтън за „специална“ и разкрива какво очаква от нея.