Естествен руж (без грим) - новият хит в TikTok

„Безплатният“ руж стана хит в TikTok и вече има куп предложения как да се справиш сама вкъщи.

Снимка: @lilireinhart
Снимка: @lilireinhart

Представяме ти тенденция в грима от TikTok, която не изисква специални умения на гримьор или каквито и да е допълнителни продукти - а резултатът е: естествен руж.

Тенденцията naturalblush вече е натрупала над 215,4 милиона гледания в TikTok. Появиха се безброй видеа, в които вместо да използват козметика, момичетата използват пръстите си: пощипват или дори търкат кожата на бузите си и наблюдават как тя мигновено се зачервява.

Всъщност този метод се е появил още преди около няколко века. Такъв лайфхак за красота е бил използван дори във времето, когато е нямало козметика. Вярно е, че не е особено подходящ за всеки (действа най-добре на кожа с по-светли тонове). Така че, ако обичаш бронзовия загар, може да забравиш за "безплатния" руж.

Галерия: Хороскоп на красотата: какъв грим ти подхожда според...

Виж всички снимки

Друг голям недостатък на този метод за създаване на "руж" е, че ще издържи само няколко минути. Ще имаш време да си направиш селфи, но определено няма да има време за едночасова фотосесия. Ако искаш ружът да изглежда възможно най-естествен и да издържи дълго време, използвай полупрозрачен нюанс на продуктите за лице.

Важно!

Не прекалявай с този трик, защото може да нараниш, протриеш или разпънеш кожата си с движенията, които водят до появата на "безплатния" руж.

7 грим трика, които ще променят живота ти

Вижте повече

7 грим трика, които ще променят живота ти

Тези малки грим тайни могат драстично да променят рутинните ти навици за красота.