Есенният ти имунитет: блясък, красота и здраве!

Е, не става с магия, но трябва да опиташ!

Е, не става с магия, но трябва да опиташ!

Разбира се, няма магическа ваксина, която да укрепи имунитета ти за ден или няколко секунди, както и да облекчи умората, да реши проблема с матовата кожа и т.н. Тези процеси не се случват моментално, но пък можеш да правиш малки стъпки всеки ден, които ще помогнат на тялото ти да поддържа добра форма. Имаме предложение за теб как да започнеш курс за укрепване на имунитета точно сега!

10 храни за здравословен и дълъг живот, виж в галерията по-долу:

Галерия: 10 храни за здравословен и дълъг живот

Виж всички снимки

►►► Укрепи имунитета си без лекарства!

Ето как късната есен и зимата няма да минат под одеялото с кърпички и термометър, а под мотото - активност, енергия, позитивизъм! Укрепи тялото си, за да бъдеш енергична и да изглеждаш страхотно.

Следи нивата на стрес във всекидневието си

Всеки ден се сблъскваш със стресови ситуации и това всъщност е добре: краткият стрес ти позволява да се концентрираш и да се справяш с различни ситуации, но друго нещо е, когато си подложена на дългосрочният (хроничен) стрес, който постепенно отслабва организма, лишавайки го от способността да се защитава адекватно срещу вируси. Опитай да избягваш такъв стрес. Използвай техники за релаксация, йога, медитация, и всякакъв вид терапия, койо ти се отразява добре, приемай витамини, защото всичко това помага на тялото да се справи с високия емоционален стрес.

Спазвай графика си за сън

via GIPHY

И не прави компромиси с него! За да се възстанови напълно тялото ти му са необходими около 7-8часа сън. Затова по-добре си легни по-рано, за да станеш по-лесно на сутринта и да си получила необходимото количество сън. За да се възстанови напълно тялото от активен ден, са ви необходими поне 7-8 часа сън. А знаеш ли, че между 22:00 и 02:00 часа вечерта се произвежда максимално количество хормон мелатонин, който действа като естествен имуномодулатор и антиоксидант: забавя процесите на стареене, укрепва защитните сили на организма и възстановява увредените клетки.

Движи се колкото се може повече!

За да бъде здраво тялото ти, а и да се чувстваш добре - енергична и спокойна, се нуждаеш от поне 30 минути движение на ден. В условията на пандемия това се оказва предизвикателство за всички нас, но не е невъзможно. Така, че помисли и започни да разботиш върху наличието на повече движение в ежедневието си.

Поддържай добър хормонален баланс

Хормоналният баланс е в основата на здравето на всяка една от нас. Когато хормоните са в норма, всички системи работят добре и в хармония. Затова е особено важно е да се следи балансът в онези периоди, когато хормоналният фон по естествени причини се променя, например при използване на контрацептиви, период на възстановяване след раждане и т.н.

Храни се правилно

Правилното хранене трябва да бъде пълноценно и разнообразно. Ако искаш имунитетът ти да е силен, трябва да се откажеш от твърдите диети веднъж завинаги. Колкото по-разнообразни храни има в менюто ти, толкова повече хранителни вещества получаваш, толкова по-добро е и общото състояние на организма ти.