Емили Ратайковски: Детето ни само ще определи пола си

Емили и съпругът й не искат да знаят пола на детето, не защото държат да бъде изненада, а защото двойката разглежда въпроса за половото разделение по по-различен начин от общоприетото.

Емили и съпругът й не искат да знаят пола на детето, не защото държат да бъде изненада, а защото двойката разглежда въпроса за половото разделение по по-различен начин от общоприетото.

Емили Ратайковски - неустоимо секси​, виж в галерията по-долу:

Галерия: Емили Ратайковски - неустоимо секси

Виж всички снимки

►►► Бейби бум: и Емили Ратайковски ще има бебе!

След като вчера брюнетката обяви голямата новина в социалните мрежи, не закъсняха и коментарите на последователите относно щастливото събитие, което предстои за Емили и нейния съпруг. Моделът съобщи за промяната в живота си като се снима със закръгленото си коремче за западното издание на списание Vogue и написа есе, чийто фокус са актуалните събития около нея - за половото приемане и възприемане, силата и майчинството.

"Когато със съпруга ми казваме на приятели, че съм бременна, първият им въпрос след поздравленияta почти винаги звучи така: „Какво искаш да бъде?“ Обичаме да отговаряме, че не искаме да знаем пола, докато детето ни не навърши 18 години. Всички се смеят на това. В него обаче има голяма истина, която е много по-сложна от всички отличителни органи, с които може да се роди бебето ни: истината е, че в крайна сметка нямаме представа кой, а не какво, расте в корема ми. Кой ще бъде този човек? На кого ще станем родители? Как ще промени живота ни и кои сме ние?"

Тя призна, че харесва идеята да налага колкото се може по-малко стереотипи за пола на бъдещото си дете.

Снимка: @emrata

"Не ми харесва, че налагаме определяне на половете на хората, камо ли на децата. Искам да бъда родител, който ще позволи на детето да се покаже пред мен. И все пак разбирам, че докато мога да се надявам, че детето ми ще може да определи само мястото си в света, то ще се сблъска с неоспорими ограничения и стереотипи около определяне на пол, преди да се научи да говори или дори да се роди" - пише Емили.

Емили отбеляза, че винаги е мечтала за момичеnце, но сега вече не е сигурна, тъй като жените в съвременния свят са изправени пред много проблеми.

"Имам предвид, че жените непрекъснато се сравняват помежду си. „Никога няма да позволя това да се превърне в проблем“, казвам на съпруга си, но не мога да не се притеснявам. Все още се боря с подсъзнателното женомразство и съревнование редовно, улавяйки се дори как аз самата измервам ширината на бедрата си с поглед, сравнявайки ги с тези на друга жена. Кой казва, че мога да защитя дъщеря си от това?"

Емили също споделя и страховете си от отглеждането на син, ако тя и съпругът й имат момче.

"Не се страхувам, че може да отгледам „лош човек“. Много хора, които познавам, злоупотребяват с властта си, но го правят неволно. Страхувам се да не възпитам без да осъзная или поради невнимание и липса на информираност, нещо, което не е добре възприето за мъжете. Много по-трудно е да се обяснят ползите на детето, отколкото да го научиш на обикновен черно-бял морал."

Независимо от това, звездата споделя, че не изпитва никакво притеснение или страх в навечерието на предстоящото голямо нещо - майчинството - напротив, Емили определя момента като "ново усещане за мир".