Емблематични звездни рокли за милиони

Съвсем скоро роклята на Ейми Уайнхаус, с която бе на последния си концерт, беше продадена на търг. Емблематичният образ на джаз легендата се продаде за 243 000 долара, което няколко пъти надмина всички очаквания. В допълнение към роклята бяха продадени и повече от 800 артикула от гардероба на Ейми Уайнхаус на обща стойност около 4 милиона долара.

 
 

Съвсем скоро роклята на Ейми Уайнхаус, с която бе на последния си концерт, беше продадена на търг. Емблематичният образ на джаз легендата се продаде за 243 000 долара, което няколко пъти надмина всички очаквания. В допълнение към роклята бяха продадени и повече от 800 артикула от гардероба на Ейми Уайнхаус на обща стойност около 4 милиона долара.​

Всички пари от търга бяха преведени на благотворителната организация на името на певицата.

Това съвсем не е първият път, в който емблематичните тоалети на известни звезди участват на големи търгове и се продават за милиони.

Например, роклята на Одри Хепбърн от Оскарите

via GIPHY

Емблематичният тоалет е продаден на търг за 131 000 долара.

В тази рокля Одри Хепбърн получава Оскар за ролята си във филма "Римска ваканция". Между другото, роклята, с която Одри е снимала филма е служила за модел на любимия й дизайнер, който е изработил роклята за церемонията. Актрисата пожелала да сменят горнището, линията на корсета и така роклята добила още повече нейния стил. Дълго време се пазила в семейството на Хепбърн, а през 2011 г. е продадена на търг за 131 000 долара.

Ето още 7 емблематични рокли, продадени на търг за милиони долари:

Галерия: 7 емблематични рокли, продадени на търг за милиони...

Виж всички снимки