Ефикасни решения за кожата при спешни случаи

5 маски за лице, които лесно можеш да си направиш сама и да спасиш положението на момента!

 
 

5 маски за лице, които лесно можеш да си направиш сама и да спасиш положението на момента!​

Тези маски ще ти помогнат бързо да разрешиш най-често срещаните кожни проблеми. А и можеш да намериш всички продукти в своята кухня!

10 храни, които ще те направят по-красива, виж в галерията по-долу:

Галерия: 10 храни, които ще те направят по-красива

Виж всички снимки

►►► 5-те най-добри домашни ексфолианта за скалп

1. Маска при акне

Направи си пюре от банан и мед, като ги смесиш в равни пропорции. Нанеси върху цялото лице: ако добавиш цЦинк и витамин С в маската, това ще облекчи възпалението и ще намали зачервяванията,а здравето на кожата ти ще се възстанови мигновено.

2. Маска при паякообразни вени

Не, те няма магически да изчезнат, но ще станат по-малко забележими.

Настържи 2-3 средни картофа и добави към тях смлени овесени ядки. Нанасяй ежедневно върху проблемните зони за 10-15 минути.

3. Маска за уеднаквяване на тена

Протеиновата маска ще помогне за ободряване на кожните клетки, подобряване на микроциркулацията и подхранване на кожата с протеини: просто разбий 1 протеин (по избор) в блендер, доакто се получи хомогенна смес и нанеси върху кожата. Изплакни след 10 минути. При редовно използване кожата ще стане по-стегната!

4. Маска за свежест

През лятото е особено важно кожата ти да е свежа и хидратирана (не че през останлите месеци не е!) Особено важно е, когато цял ден си била в задушния офис, а след това се прибираш с градския транспорт и дишаш изпаренията и газовете на градкста среда, не е достатъчно само да почистиш кожата си - трябва и да я освежиш. Настържи краставица и добави лъжица хидратиращ крем. След 10 минути ще усетиш как кожата ти диша!

5. Маска за възстановяване на себума

За да укрепиш бариерната функция на кожата, което ще й помогне да се противопостави по-добре на стреса и неблагоприятната околна среда, добре е да си правиш маска веднъж седмично със супена лъжица топъл зехтин, един жълтък и лъжица натурален плодов сок.