Ефективен начин да се отървеш от целулита (докато си почиваш)

Почти всяко момиче има целулит под една или друга форма, независимо от възрастта и телосложението си, така че това определено не е нещо, от което да се срамуваш.

Но все пак ако това е единствената причина да не носиш къси панталони или да се чувстваш несигурна на плажа, събрахме ефективни начини да се сдобиеш с идеалното тяло дори и у дома.

На първо място, трябва да разбереш, че нищо няма да се получи без интегриран подход. Целулитът се появява поради редица причини - заседнал начин на живот, липса на полезни хранителни вещества и фибри, дехидратация. Ето защо, в допълнение към стартирането на микроциркулацията на кръвта с помощта на масаж и ексфолианти, трябва да подобриш храненето и да възстановиш водния баланс.

Магическият ефект на ваната с морска сол

Солената вана е много ефективен начин за борба с целулита. За да си приготвиш тази магическа вана е необходимо да разтвориш 250-500 грама сол под течаща топла вода. Това моментално облекчава подуването и премахва излишната течност от тялото. Но трябва да следваш няколко правила:

  • водата трябва да е с умерена температура (35-38 градуса е идеална);
  • продължителността на процедурата не трябва да надвишава 25-30 минути;
  • последното хранене преди процедурата трябва да бъде поне 1,5 часа преди това;
  • 15-20 минути след ваната си вземи душ и нанеси хидратиращ крем върху кожата си.

Солените вани трябва да се прилагат в курс - 10-12 процедури, с последователност веднъж на 2-3 дни. И резултатът ще бъде видим след един до два месеца.

11 мита за целулита

Вижте повече

11 мита за целулита

Научи повече за най-често разпространяваните неверни твърдения за омразната „портокалова“ и истините зад тях.