Дворецът принудил Даяна да предаде приятелка

„Даяна рани Сара направо в сърцето“: дворецът принуди принцесата да предаде приятелката си.

„Даяна рани Сара направо в сърцето“: дворецът принуди принцесата да предаде приятелката си.

7 кралски особи и техните тайни за перфектен външен вид - виж ги в галерията долу

Галерия: 7 кралски особи и техните тайни за перфектен...

Виж всички снимки

►►►Правилата за любов на принцеса Даяна

Любимката на британците, а и на целия свят, била близка приятелка с бившата съпруга на принц Андрю още от дните, когато са тийнейджъри. Сара силно подкрепяла Даяна в трудни моменти. Но тя така и не получила същото, когато имала нужда от това.

Сватбата на Спенсър с принц Чарлз е първият удар върху женското приятелство. По това време Фъргюсън все още няма връзка със средния син на Елизабет II, така че не я допускали на важни събития, като сватбата на Даяна например. Сара страдала, че най-близката й приятелка не смеела да продума нищо за нея.

„Фъргюсън беше поканена на самата церемония, но не и на предсватбената кралска закуска. Сара беше изумена, че й се случва това. А Даяна дори не разбра, че е наранила близката си“, предава думите на кралските експерти Mirror.

И така приятелството постепенно се стопява.

Превръщайки се в принцеса на Уелс, лейди Ди искаше да превърне Сара в свой личен асистент. Но от двореца отговорят остро, че тя е изключително неподходящ кандидат за това. Даяна е разстроена, но отново не се осмелява да защити приятелката си.

Майката на принц Уилям и Хари обаче прави пищен подарък на Фъргюсън. Когато писателката се омъжва за сина на кралицата, тя няма достатъчно пари за сватбена рокля. Лейди Дий осигурява средства за облеклото за приятелката си. Но това не успява да върне предишните отношения и приятелство.

Сара и Андрю имат две дъщери: 32-годишната Беатрис и 30-годишната Юджини.