Дворецът публикува последния официален портрет на кралица Елизабет II

Щастлива усмивка в навечерието на погребението.

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Днес в Лондон ще се състои погребението на Елизабет II, на което ще присъстват звезди от цял свят и, разбира се, членовете на кралското семейство. В навечерието на последния ден на траур Бъкингамският дворец публикува последния портрет на обичания монарх. Възпоменателната снимка е направена от фотографа Роналд Маккечни в чест на платинения юбилей на кралицата.

Снимка: @theroyalfamily
Снимка: @theroyalfamily

На снимката тя блести с щастлива усмивка, позирайки в небесносиня рокля.

Най-символичното в този образ са бижутата. Първо, масивната брошка с любимите на Нейно Височество камъни аквамарин. Така Елизабет II отдаваше почит на баща си, който й подари ефектно бижу за 18-ия й рожден ден.

Второ - три брандирани наниза перли, с които тя практически не се разделяше по време на официални събития. В дните на траур Кейт, принцесата на Уелс, носи подобна огърлица в памет на починалия монарх.

И накрая, обеци с големи перли в допълнение към колието. Меган Маркъл заимства този елемент от Елизабет II - веднъж самата кралица й подари подобен чифт и именно с тях трябваше да се появи на погребалната процесия.

Елизабет II и принц Филип: любовна история за цял живот

Вижте повече

Елизабет II и принц Филип: любовна история за цял живот

Историята на любовта на покойния принц Филип с кралицата на Великобритания.

Текстът на официалното съобщение под изображението гласи: „Преди държавното погребение на Нейно Величество Кралицата беше публикувана нова снимка. Портретът е направен в чест на платинения юбилей на Нейно Величество, първият британски монарх, достигнал този значим момент. Утре милиони хора ще се съберат, за да почетат паметта на нейния прекрасен живот."

Преди публикуването на този портрет, последната снимка в биографията може да се счита за снимка на Елизабет, направена няколко дни преди смъртта й в замъка Балморал.

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images