Душ: на всеки час или веднъж седмично?!

Експертите съветват колко често е полезно да се взима душ.

 

На този, на пръв поглед, така прост въпрос всеки отговаря по съвсем различен начин (и действа така). Някои влизат под душа при всяка една възможност, включително и след леко йога дишане. Други пък, могат да издържат и цяла седмица на сухи шампоани и мокри интимни кърпички. И кое може да се сметне за по-правилното решение за твоята кожа?!

Експертите смятат, че водните процедури са процес, който трябва да бъде сравнително редовен, за да се грижиш правилно и здравословно за кожата си. Тоест, не би трябвало да е по-рядко от всеки ден. А ако го правиш през повече от ден, тогава се увеличава нивото на замърсяване и бактериите също се увеличават много бързо.

5 пози за секс под душа, виж в галерията по-долу:

Галерия: 5 пози за секс под душа

Виж всички снимки

►►► Какво издава стилът му на къпане

Изводът е, че нито прекалено честото къпане е полезно, нито прекалено предпазливото. Ако се къпеш твърде често, кожата ти става суха и възпалена. Същото се отнася и за взимането на душ с твърде гореща вода. Това е така, защото отмиваш собствените си мазнини от кожата, които също са необходими за защитата от вредните външни влияния.

Затова е добре равномерно да взимаш душ като предварително отсяваш имаш ли реалната необходимост в дадения момент, или е въпрос на навик (или скука). Ето някои от най-честите фактори, които предизвикват нуждата от честото взимане на душ.

Тренировките

Потта може да причини акне и възпаления, особено когато са комбинирани с грим и бактерии. Следователно, след джогинг или активна тренировка е добре незабавно да се изкъпеш!

Климатът

При влажния климат бактериите се размножават по-бързо и трябва да се отмиват по-често.

Водата

Нефилтрираната твърда вода съдържа вредни за кожата минерали и тогава тя може да стане суха и възпалена. Дори любимите ти продукти за красота могат да бъдат неефективни. Затова трбява да внимаваш!

Косата

Измиването на косата се препоръчва горещо на всеки 2-3 дена. Мазната коса често е по-суха, лесно се изтощава и дори започва да се къса.