Дуа Липа: Не на сексизма в музикалната индустрия

Режисьор я кара да облече пола на снимки на клип, но тя избира панталон.

Звездата си пропомня и случаи, в които режисьор я е молил да носи пола, докато снима видеоклип, тъй като смятал, че е по-приятно да видиш млада певица с по-открит тоалет. 

Стилът на супермоделите - бъди неустоимо секси като тях​, виж как в галерията долу:

Галерия: Стилът на супермоделите - бъди неустоимо секси като...

Виж всички снимки

►►► Дуа Липа и Анвар Хадид правят сериозна крачка

Британската певица Дуа Липа описва трудностите, които тя и всички други жени трябва да преодоляват, за да се справят със сексисткото отношение, насочено към тях от страна на музикалната индустрия.

Според 25-годишната звезда много жени се сблъскват с този проблем, изпитвайки постоянен натиск върху себе си поради факта, че трябва постоянно да се доказват, особено ако става дума за творците, които искат сами да композират и пишат музиката и текстовете си.

Дуа Липа признава, че когато създавала дебютния си албум е почувствала нуждата да се заяви и да свърши всичко сама: „Няма просто да седя и да чакам да ми бъдат написани песните... За да бъдеш взет на сериозно трябва да работиш много“

Звездата си пропомня и случаи, в които режисьор я е молил да носи пола, докато снима видеоклип, тъй като смятал, че е по-приятно да видиш млада певица с по-открит тоалет. Но Липа отказва и избира точно обратното – дълги панталони, като казва на режисьора, че на снимачната площадка е студено и няма да рискува здравето си заради самолюбие.

В интервюто Дуа Липа засяга и темата за ЛГБТ обществото. Тя признава, че смята за свой дълг да се бори за правата им. В същото време певицата подчертава, че за нея е „много трудно да се нарече гей икона“, както самата тя е определяна според някои медии.