Дръзкият нов цвят на косата, който да пробваш сега

Смени цвета на косата си това лято, но подбери новия на базата на стария.

 
 

Ако си заинтересована в смяна на цвета на косата си, но не знаеш откъде да започнеш, прочети нашите идеи, които са супер актуални за лято 2018-а.

От пастелни гланцове до шепот за целунати от слънцето кичури, ето вдъхновението ти за модерна (но толкова лесна) промяна за горещите месеци.

1. Ако сегашният ти цвят е тъмнорус...

Стани платинена блондинка, за да изглеждаш още по-секси. Само кажи на фризьора да остави съвсем малко от корените ти естествено тъмни, за да изглеждаш по-небрежна и лятна. Ако се боядисваш у дома, избери боя от студената гама, със сини подтонове.

2. Ако си ягодова блондинка...

Избери няколко кичура и ги оцвети в коралото, за да „инжектираш“ щастие и флиртаджийско излъчване във външния си вид.

3. Ако си платинено руса...

Спри се на съвсем леко забележим пастелено розов гланц. Точно този нюанс придава неподозирана свежест на платинените нюанси, като ги кара да изглеждат възможно най-красиви.

►►► Лято в злато: най-желаните прически

4. Ако си лешникова брюнетка...

Направи шоколадовата коса по-интересна със стратегически разположени карамелени и пясъчно руси кичури. За подходяща плажна визия, помисли дали да не поискаш да ти направят балеаж във фризьорския салон (техника, която категорично не бива да пробваш сама у дома). Само професионалист може да изпълни балеажа правилно, а именно да разположи по-светлите кичури там, където светлината се отразява естествено.

5. Ако си махагонова брюнетка...

Време е да бъдеш драматична: добави перспектива към иначе изцяло тъмната си прическа, като добавиш кичури в рижи тонове.

6. Ако косата ти меденоруса...

Най-лесният начин да се събудиш със сияйна прическа? Добави към прическата няколко различни тона златисто, които да блестят на слънцето. Нека те са разпръснати из цялата ти прическа, за да успеят максимално да улавят светлината.

►►► Как да поправиш грешките от трагичното боядисване

7. Ако косата ти е милениум розова...

Направи я още по-модерна (да, възможно е), като добавиш намек за гръндж реалността на 90-те. Как точно да го постигнеш? Оцвети корените с нюанс, който е поне три пъти по-тъмен от розовото, с което си в момента. За да избегнеш рязката разлика между тъмния и светлия нюанс, нека първия да не спира само до корените, но полека да прелива до средата на прическата.

8. Ако косата ти е сребриста...

Съживи металическия блясък на кичурите си с вдъхновени от Майката на драконите студени тонове за блондинки. Те работят чудесно като база за цялата коса, която да просветли настоящия цвят или направи по-интензивен всеки нюанс на сивото. Ако търсиш контраст, добави няколко ледено руси кичура за добавен обем и блясък.