Доведи Франция в леглото и на градската си тераса с тази рецепта за тост

Как да си направиш френски тост и да се почувстваш все едно закусваш в скъп хотел с гледка към Айфеловата кула?! По-лесно е, отколкото предполагаш.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Представи си: горещо кафе, утринна тишина и печен ароматен тост...

Когато искаш да се ободриш и да се пренесеш в друго време и пространство, няма нищо по-добро от сладкиши за закуска. Парижанките потвърждават този факт, затова и най-често започват деня си с ароматно горещо кафе и кроасан. Пържените препечени филийки обаче понякога се превръщат в идеалния домашен заместител.

В очакването на първа пролет и предстоящите топли месеци ти предлагаме рецепта от главния готвач на Williams Et Oliver. Най-разбираемата и проста рецепта за френски тост, която можеш да приготвиш навсякъде и по всяко време.

ФРЕНСКИ ТОСТ СЪС СМЕТАНА

Съставки:

  • яйца 4 бр.
  • сметана 20%, 350 мл
  • индийско орехче 2 гр
  • екстракт от ванилия 5 мл
  • захар 5 гр
  • сол 2 гр
  • масло 10 гр
  • 6 препечени филийки

Начин на приготвяне:

В купа смеси яйцата, сметаната, индийското орехче, ванилията, захарта и солта. Загрейте маслото в тиган. Потопи всяка препечена филийка в яйчената смес и пържи в тигана до златисто-кафяво. След това прехвърли тостовете в тава за печене и сложи във фурната на 175 градуса за около 8-10 минути.

Полей с кленов сироп при сервиране.

Елегантен и вкусен шоколадов мус само с една съставка

Вижте повече

Елегантен и вкусен шоколадов мус само с една съставка

Рецепта за бърз и лесен шоколадов мус с една съставка. А вкусът му - незабравим!