Представи си: горещо кафе, утринна тишина и печен ароматен тост...
Когато искаш да се ободриш и да се пренесеш в друго време и пространство, няма нищо по-добро от сладкиши за закуска. Парижанките потвърждават този факт, затова и най-често започват деня си с ароматно горещо кафе и кроасан. Пържените препечени филийки обаче понякога се превръщат в идеалния домашен заместител.
В очакването на първа пролет и предстоящите топли месеци ти предлагаме рецепта от главния готвач на Williams Et Oliver. Най-разбираемата и проста рецепта за френски тост, която можеш да приготвиш навсякъде и по всяко време.
ФРЕНСКИ ТОСТ СЪС СМЕТАНА
- яйца 4 бр.
- сметана 20%, 350 мл
- индийско орехче 2 гр
- екстракт от ванилия 5 мл
- захар 5 гр
- сол 2 гр
- масло 10 гр
- 6 препечени филийки
В купа смеси яйцата, сметаната, индийското орехче, ванилията, захарта и солта. Загрейте маслото в тиган. Потопи всяка препечена филийка в яйчената смес и пържи в тигана до златисто-кафяво. След това прехвърли тостовете в тава за печене и сложи във фурната на 175 градуса за около 8-10 минути.
Полей с кленов сироп при сервиране.
Вижте повече
Елегантен и вкусен шоколадов мус само с една съставка
Рецепта за бърз и лесен шоколадов мус с една съставка. А вкусът му - незабравим!