Достойното оттегляне на Джеймс Бонд

Какви са първите реакции след премиерата на „Смъртта може да почака“

Какви са първите реакции след премиерата на „Смъртта може да почака“

“Смъртта може да почака” предпремиерно от 30 септември и премиерно от 1 октомври само в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX с Даниел Крейг в главната роля, който нееднократно беше отлаган заради пандемията. В мрежата вече се появиха обзорите на чуждите критици – събрахме най-интересните за теб.

1. Невероятен, забавен, уверен в себе си и пълен с всичко: има много хумор и трикове. И въпреки че много от сцените очевидно са нереални и доработени, всичко е направено така, че да изглежда, все едно действието се развива в реалния свят.“

The Guardian

2. „Във филма има много препратки към идеите и образите на миналите приключения на Бонд. Но има и сериозни разлики. Например, той е невероятно ярък. Трябва да благодарим на оператора на „Ла Ла Ленд“ Линус Сандгрен за великолепните изгреви и залези, както и за интензивните, слънчеви цветове в началната екшън сцена.

Освен това филмът наистина е забавен. Хуморът в бондиадата по принцип е по-близък до Шон Конъри, но той тук е съвременен и наистина британски. Благодаря за това на Фийби Уолър-Бридж, която е променила сценария. Чакаме ви от дълго време, г-н Бонд, и каква радост и облекчение, че се върнахте."

The Telegraph

3. „Кари Фукунага е създал невероятен екшън – жалко, че това е и филм за за Бонд. Въпреки всички забавяния, слухове и месеци, прекарани в чакане за последното сбогуване на Даниел Крейг с ролята, най-разочароващото във филма е колко непрактично изглежда всичко. Все пак Крейг дава душа на Бонд в това издание."

The Independent

4. „Лентата успя да надхвърли типичния филм за Бонд. И макар тя да разчита до голяма степен на образи, които са не просто познати, но и достатъчно носталгични, отклонението от познатото прави тази част толкова интересна. Зашеметяващият, страхотен завършек, дава на Крейг да се сбогува достойно, което й заслужава. Когато формулата на филма е толкова добре направена, дори и най-малките промени са вълнуващи. Вдигам тост с мартини – заслужаваше си чакането."

Empire

5. „Това е модерен и практичен трилър за Джеймс Бонд с приятна неокласическа острота. Филмът е създаден с невероятно изящество и душа и към него са добавени достатъчно изненади, за да поддържат зрителя в напрежение.“

Variety