Джони Деп: „Ще продам душата си на дявола, но самолета си - никога“

Фалиралият актьор харчи по 2 милиона долара на месец.

На никого не можеш да забраниш да живее красиво, особено ако е свикнал на този начин на живот. Точно по този начин се държи един от най-скъпо платените холивудски актьори, 54-годишният Джони Деп, който през тази пролет загуби многомилионното си състояние.

Макар й световноизвестната звездна едвам да свързва двата края, той няма никакво намерение да пести. Деп не е свил харчовете си по никакъв начин. Той, както и преди, прахосва по 2 милиона долара на месец. И не само това! Когато близки му обърнали внимание, че вече не би трябвало да си позволява този лукс, Деп надменно им заявил: „По-скоро бих продал душата си на дявола, отколкото личния си самолет“.

Галерия: Как изглеждат холивудските секссимволи днес

Виж всички снимки

Е, актьорът продава това-онова от огромното си имущество, но и през ум не му минава да свие малко перките. Карибският пират казва, че харчи тези 2 милиона, само за най-необходимото, но в този списък са и частният му самолет, и скъпият алкохол, и няколко обекта луксозна недвижима собственост. Без тези благини той не си представя живота. Само ще споменем, че месечната поддръжка на жизненоважния самолет струва на Деп 200 000 долара.

Виновниците за тежкото положение са ясни – и това съвсем не е той (според самия Деп), както можете да се сетите. Джони сочи за такива финансовите си мениджъри. Как обаче той ще обясни ситуацията около появилата се кореспонденция с бизнес асистента му от 2009 г., в която служителят го уведомява, че дължи на банките 4 милиона долара? Също така какво обяснение ще даде той на факта, че от този момент не е направил нищо, за да погаси дълговете си, а напротив – трупал е още и още задължения? Ами, никакво. Актьорът не иска да променя начина си на живот и е твърдо решен да продължи да живее както досега.

В домакинството му фигурират 13 луксозни имота, няколко острова на Бахамите, яхта за 18 милиона долара и 45 „извънземни“ автомобила. За алкохол Деп дава на месец около 30 000 долара и когато го попитали как ще обясни този харчлък, той заявил, че спиртните напитки са капиталовложение – та нали с всяка изминала година виното отлежава и става все по-скъпо и все по-хубаво. Лошото е единствено, че Джони веднага изпива градусовата течност, а празните бутилки едва ли ще облекчат финансовото му състояние.

►►► Виж на кого благодари все пак Джони

Понякога Джони регистрира доста неочаквани разходи, които са присъщи по-скоро на луд човек. Така например, през 2005 г. той похарчи за погребението на приятеля си – журналистът Хънтър Томпсън, 5 милиона долара. Деп поръча специална пуска, с която да изстреля прахта на Хънтър в посока на Луната.