Джони Деп посети болни от рак деца като Джак Спароу

Американският актьор Джони Деп посети пациенти в детското онкологично отделение на института "Кюри" в образа на капитан Джак Спароу=

Американският актьор Джони Деп посети пациенти в детското онкологично отделение на института "Кюри" в образа на капитан Джак Спароу от сагата "Карибски пирати".

Как изглеждат холивудските секссимволи днес - разбери от галерията долу.

Галерия: Как изглеждат холивудските секссимволи днес

Виж всички снимки

►►►Разтърсващата изповед на Джони Деп.

„Два дни след Коледа Джак Спароу, най-известният от всички пирати, неочаквано посети децата и възрастните в нашето педиатрично отделение", се казва в изявлението на онкологичния център, като отбелязват, че посещението на Деп е "прекрасен подарък" преди Нова година, както за младите пациенти, така и за техните родители, а също и за лекарите от онкологичния център.

►►►Защо Деп отказа да разговаря с журналисти.

Деп е активно ангажиран с кампании за благотворителност, но сумата на неговите дарения не се афишира. Той е сътрудник на международната фондация „Пожелай си нещо“, която помага в изпълнение на желанията на смъртно болни деца, а самият той многократно е посещавал детски болници в различни страни в образа на Джак Спароу.

Известно е също, че през 2014 г. по време на снимките на фантастичния трилър „Превъзходство“ Деп е убедил екипа на филма да покани двама бездомници като актьори, с които случайно се е запознал преди време.

/БГНЕС