Джони Деп организира концерти в Москва

„От детството първата ми любов е музиката“, казва Джони.

Американският актьор и музикант Джони Деп, който е в Русия за участие в концерт, вече успя да посети музей на поета Владимир Маяковски, да види мавзолея на Ленин. В плановете му е и музикален магазин в руската столица – за да „види и пипне“ руски инструменти, но не е сигурен, че за това ще му стигне времето.

„Исках още преди концерта“, казва Деп. Той е в Москва заедно с Алис Купър и китариста на Aerosmith Джо Пери като участници в проекта Hollywood Vampires („Холивудски вампири“ ).

На 28 май групата свири в спортния комплекс „Олимпийски“. „Вече съм бил два-три пъти в Москва, но не ми стигаше време за нищо – само за душ и бягам да представям филм“, разказа Деп пред журналисти в неделя. Този път имам повече време. Вчера бях в мемориалното жилище на един от любимите ми поети Владимир Маяковски – той е имал страст, драйв, много сила“.

►►► Обвиниха Джони Деп, че е голям прахосник

В отговор на въпрос на ТАСС от какво сега получава най-голямо удоволствие – от снимките в киното или от работата на сцената – Деп заяви, че все пак първата му детска любов е музиката. „От детството първата ми любов е музиката“, каза Джони. „Тя е органично присъща за човека, тук и сега и ако е без търговска цел, тя е просто наслада“.

„Може да изглеждам като нарцис, но ще кажа: когато свириш, то виждаш реакция на секундата дали те харесват или не“, добави Деп. „Актьорската игра не е толкова органично присъща за човека, не всеки ходи из къщи и се представя за Хамлет. Освен това, харесваш ли се или не в определена роля, можеш да разбереш едва след години“.

„И досега имам нещо детско в себе си, когато казвам на приятелите: „Елате да погледнете групата ми“, признава музикантът. Аз много години свирех на китара за себе си, но на сцената е съвсем друго“, пояснява актьорът. „Излизаш на сцената – там има много свобода, следвам сърцето си“.

Според актьора днес музикалната индустрия е много променена. „Всеки от нас може да седне пред компютъра и да напише яка симфония, дори 12-годишните деца. Когато Джо (Пери) и Алис (Купър) се появиха през 70-те години, те успяха да направят нещо изпъкващо. Тогава нямаше толкова много хора в индустрията, беше недостатъчно само да имаш впечатляваща прическа, за да сключат договор с теб“.

►►► Деп продаде и последното си жилище

Историята на групата Hollywood Vampires започва през 2015, когато Купър и Деп се срещат на снимките на филма „Мрачни сенки“ на Тим Бъртън. Актьорът се заема с групата само няколко седмици след като се бе възмутил публично от начина, по който актьорите се правят и на музиканти.

„Тази идея за мен е нещо, от което наистина ми се повръща. Мразя това. Все едно казваш: „Елате да ме чуете как свиря на китара, защото сте ме гледали в 12 филма. Аз съм абсолютен късметлия, че мога да свиря с приятели в техните записи. Музиката все още е голяма част от мен. Но със сигурност няма да чуете за групата на Джони Деп. Това никога няма да се случи”, бяха думите му преди това.

Още е известно, че Деп започва като актьор, за да може да си плаща наема и да си купува музикални инструменти. Името на „Холивудски вампири“ идва от клуба, основан от Купър в Лос Анджелис през 70-те години на миналия век. Към приятелите се присъединява и Пери. Те заедно записват албум, посветен на рок легендите, които губят живота си в пагубно пристрастяване към алкохола или наркотиците.

Своята творческа подкрепа за дебютния албум дават Пол Макартни, Слаш, Дейв Грол от Nirvana и Foo Fighters.

В репертоара на групата са вечните песни на The Doors, Led Zeppelin, Jimmy Hendrix, The Who“. Собствените композиции на вампирите от Холивуд ще влязат в бъдещ албум.

Източник: бгнес