Джони Деп: Аз съм жертвата, не Амбър

Джони Деп обвини Амбър Хърд, че сама си е нарисувала синините: „Аз съм жертвата в случая, не тя“, каза актьорът.

Джони Деп обвини Амбър Хърд, че сама си е нарисувала синините: „Аз съм жертвата в случая, не тя“, каза актьорът.

Най-драматичните холивудски раздели в историята: ето ги в галерията долу

Галерия: Най-драматичните холивудски раздели в историята

Виж всички снимки

►►►Джони Деп обвинява Амбър Хърд, че е проявявала насилие срещу него

Вчера, на 20 май, Джони Деп направи първото си официално изявление за отношенията си с бившата си 33-годишна съпруга Амбър Хърд в рамките на иска за клевета:

„Категорично отричам всички обвинения от страна на г-жа Хърд, които прозвучаха за първи път през 2016 г., когато тя отиде в съда с нарисувани синини, които, според думите на свидетелите, ги е нямало още на следващия ден (това се вижда и от записите от видеокамерите за наблюдение). Ще отричам тези обвинения до края на живота си.“

„Никога не съм оскърбявал мис Хърд или друга жена – допълни още Джони Деп. - Тя е престъпницата, а аз съм жертвата. Смесвайки рецептурни амфетамини с лекарства без рецепта и с алкохол, госпожа Хърд многократно извършваше срещу мен актове на насилие, често в присъствието на свидетели, в резултат на което няколко пъти получих сериозни телесни повреди“, каза актьорът.

Деп допълни, че бившата му жена често го е замеряла с тежки предмети – бутилки, дистанционното за телевизора и много други. Така, при последния скандал, когато Амбър го замерила с бутилка с водка, актьорът дори претълпял операция на пръста.

„Страхувах се, че ще си загубя пръста, ръката и това ще ме лиши от живота, която водя в момента“, каза той.

►►►Амбър Хърд: за силните жени и червеното червило

Адвокатът на Хърд на свой ред опроверга обвиненията на Деп срещу актрисата и заяви, че Джони нееднократно е пребивал съпругата си. Той добави още, че е често срещано насилникът да обвинява жертвата.

„Имайки предвид важната работа, която свърши движението #TimesUp, което говори за това, че тактиката на насилниците е да сплашват жертвите си, очевидно нито творческото общество, нито обществеността биха повярвали на тези безпочвени теории на заговор. Деп е насилникът, който обвинява жертвата си“, заяви адвокатът на Хърд.

Преди години, когато избухна скандалът между двамата, Амбър казваше: „Когато той пиеше, се притеснявах и за двама ни. Ставаше съвсем друг човек, жесток и властен. Нарекохме тази негова версия Джони „дяволът“... Той често забравяше за брътвежите си, когато изтрезнееше... Обичах го, вярвах на обещанията му, че ще стане по-добър. Но сгреших.“

И въпреки че бракоразводното дело приключи, двамата бивши продължават да изясняват отношенията си в съда. Например Джони Деп поиска от Амбър Хърд 50 милиона долара заради клевета.

Как ще се отрази всичко на отношенията на Деп с новата му любима – руската танцьорка Полина Глен, предстои да разберем.