Джейда Пинкет наруши мълчанието си след шамара

Джейда Пинкет-Смит наруши мълчанието си след скандала около шамара, който съругът й зашлеви на комика, Крис Рок, по време на церемонията на "Оскар"-ите.

Джейда Пинкет-Смит наруши мълчанието си след скандала около шамара, който съругът й зашлеви на комика, Крис Рок, по време на церемонията на "Оскар"-ите.

Най-добре (и най-странно) облечените звезди на "Оскар"-и 2022 г., виж в галерията долу:

Галерия: Най-добре (и най-странно) облечените звезди на "Оскар"-и 2022...

Виж всички снимки

►►► Големите победители и неудобните ситуации на "Оскари"-те

Действието на Уил Смит предизвика бурни и двупосочни реакции, относно постъпката си. Част от феновете застават зад гърба му, оправдавайки действието, други го осъждат жестоко, а трети продължават да търсят отговор - всичко беше нагласено, или Уил опредено си изпусна сериозно нервите?

Отговорът вероятно ще си остане загадка, но едно е сигурно - актьорът се извини публично на колегата си, а няколко часа след случката съпругата му наруши мълчанието си с публикация в личния си Instagram профил.

"Това е период за изцеление и аз съм тук за него" - написа актрисата.

Звездата не предлага никакъв контекст в публикацията, но феновете са убедени, че казаното е пряко свързано с инцидента.

Припомняме, че още на следващата вечер след церемонията Смит се извини публично на Крис Рок в емоционално изявление, споделено в Instagram. „Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително. Поведението ми на снощните награди „Оскар“ беше неприемливо и непростимо“, написа той, като по-късно обясни, че макар да е свикнал да се шегува за себе си, когато е чул шегата на Рок за състоянието на жена му „беше твърде много, за да го понеса и реагирах емоционално... Бих искал публично да ти се извиня, Крис. Бях извън себе си и сгреших. Смутен съм и действията ми не са показателни за мъжа, който искам да бъда. Няма място за насилие в свят на любов и доброта."

Крис Рок все още не е говорил за инцидента, но от полицейското управление на Лос Анджелис потвърждават, че комикът е отказал да повдигне обвинение срещу Смит.