Дяволът се крие в детайлите. Изиграй го!

6-те неща, които правят визията ти недодялана...

 
 

6-те неща, които правят визията ти недодялана...​

Да бъдеш добре поддържанa е много по-важно и трудно, отколкото да можеш да се гримираш професионално или да съчетаваш стилно дрехите в гардероба си. Чувала си многократно фразата „дяволът е в детайлите“, нали?

10 храни, които ще те направят по-красива, виж в галерията по-долу:

Галерия: 10 храни, които ще те направят по-красива

Виж всички снимки

►►► “Полезни" навици, които могат да ти навредят

И що се отнася до външния вид на момичетата, тя е по-актуална от всякога! В крайна сметка, малките детайли винаги могат да направят най-простата визия невероятна и обратното - безнадеждно да я съсипят... И няма значение колко маркови чанти имаш в гардероба си, ако цялостната ти визия крещи, че е абсолютно неподдържана и съвсем недодялана. Съставихме специален списък с грешки, които често разрушават всяко:

1. Прекалено "маскиране" на несъвършенствата на кожата

„Колкото повече фон дьо тен поставям върху пъпката, толкова по-малко забележима ще бъде тя. А след това ще нанеса още един слой пудра, за да съм сигурна, че нищо няма да се вижда..." Не искаме да те разстройваме, но след такава „тежка артилерия“ пъпката ти ще стане още по-забележима, отколкото преди всички неща, които нанесе на лицето си. Излишно е да казваме, че подобно „решение“ на проблема е напълно неефективно, нали? И освен това изглежда, меко казано, ужасно!

2. Лъскава кожа и размазан грим

Размазана очна линия, спирала, червило - всички тези, на пръв поглед, дребни неща изглеждат страшно несериозно и крещят, че си немарлива към външността си. Но гримът ти сутринта безупречен, нали? Най-вероятно проблемът е мазната кожа. Не е лесно да се реши радикално проблемът, но е лесно да се избегнат подобни грешки. Винаги използвай основа за грим и носи със себе си кърпички, които ще ти помогнат бързо да в караш нещата в ред, при необходимост.

3. Избор на неправилен нюанс на основата

Избираш си твърде светла или твърде тъмна основа. В резултат тенът ти силно контрастира с врата и изглеждаш нелепо. За да избереш правилната основа, опитай три нюанса: единият - с тон по-светъл, вторият - това, което смяташ за идеално и третият - с тон по-тъмен. Нанеси и трите по линията на челюстта и избери пудра, която да съответства на цвета на врата ти.

Естествена и неустоима: грим визията ти за 2021 г., виж в галерията по-долу:

Галерия: Естествена и неустоима: грим визията ти за 2021...

Виж всички снимки

►►► Съществените разлики между BB, CC и DD кремовете

4. Напукани устни

Нанасяш ли ярко червеното си червило върху сериозно напуканите си устни, мислейки си, че така ще скриеш проблема? Ако го правиш наистина - спри! Така не постогнаш нищо друго, освен да подчертаеш дехидратираните си устни. Забрави за цветните червила, докато устните ти се възстановят напълно, а за да им помогнеш - използвай подхранващ балсам за устни. И ако продължават много да се лющят, опитай да използваш скраб и специално подхранващо масло.

5. Израснал или обелен маникюр

Израснал, обелен или изгризан лак... нокти с различна дължина, изгризани кожички... няма да продължаваме! Всичко това руши имиджа ти на усмихната, успешна и удивителна дама, която изглежда зашеметяващо. Повярвай ни, че понякога е по-добре да лакираш ноктите си с един слой безцветен лак, отколкото ръцете ти да изглеждат като на неподдържана и нехайна жена. Ако нямаш време да се погрижиш за маникюра си - просто избутай внимателно кожичките, премахни неравностите и изпили ноктите си.

6. Обезцветени корени и нацъфтели краища

Няма значение дали са изсветлели или по-тъмни, израсналите корени не са особено красиви. Ако вече си решила да промениш коренно цвета на косата си, бъди разумна и боядисвай корените си на всеки три седмици. Същото важи и за дължината на косата. Дори и да се опитваш да си пуснеш дълга коса , все пка е добре да подстригваш краищата си на всеки два до три месеца.