Деми Ловато: Уважавайте половия ми неутралитет

Певицата моли да бъде възприемана като небинарно лице.

Певицата моли да бъде възприемана като небинарно лице.

20 секси визии на Деми Ловато​, виж в галерията по-долу:

Галерия: 20 секси визии на Деми Ловато

Виж всички снимки

►►► Деми Ловато и Ноа Сайръс: нова звездна двойка?

28-годишната актриса и певица Деми Ловато направи неочаквано признание в своя Instagram профил. Звездата заяви, че от този момент нататък тя се идентифицира като небинарно лице (човек, който не се самоопределя нито за мъж, нито за жена) и поиска всички да се обръщат към нея, използвайки местоимението „тo“.

"Всеки ден ни дава нови възможности и шансове да бъдем това, което наистина искаме. Прекарах по-голямата част от живота си открито пред вас - видяхте и добро, и лошо, и нещата между тях. Животът ми беше пътуване не само в търсене на себе си, но и за всичко... Днес дойде денят, в който съм щастлива да споделя с вас важна част от живота си. С гордост ви информирам, че се идентифицирам като небинарно лице и официално ви моля да използвате местоимението „то“ по отношение на мен..."

"Все още се уча да живея по този начин и определено не съм експерт в тази област. Моето откровение ме прави още по-уязвима. Правя това заради онези хора, които не биха могли открито да признаят на близките си кои са всъщност. Моля, продължете да търсите и защитавате собствената си истина и знайте, че ви изпращам много любов."

Ловато поясни, че й е отнело около година и половина време на самоанализ, за да стигне до това решение. Припомняме, че в неотдавнашен подкаст на Джо Роган, Ловато засегна темата и за своята полова идентичност. Тогава певицата нарече себе си "пансексуална (човек, който игнорира разликите между половете).

В същия разговор Деми каза, че още като дете е изпитвала сексуално влечение към жените, но след това го е потиснала, защото е смятала, че цялото това влечение е погрешно. Ловато призна, че миналата година е развалила годежа си с Макс Ерих, защото е преспала с жена и е осъзнала, че това преживяване е по-приятно за нея от секса с мъж.