Давай смело! Изглеждаш страхотно!

Винаги си страхотна, но има моменти, в които изглеждаш наистина зашеметяващо. Ние ще ти кажем кога си по-прекрасна от всякога.

 
 

Винаги си страхотна, но има моменти, в които изглеждаш наистина зашеметяващо. Ние ще ти кажем кога си по-прекрасна от всякога.​

Нека бъдем честни: когато повечето от нас се погледнат в огледалото, не винаги остават очаровани от гледката. Обикновено изследваме всеки сантиметър от тялото си, за да проверим дали веждите ни са с еднаква форма, дали не са се появили бръчици или дали по дупето ни няма портокалова кожа. Разбира се, малко критичност не е излишна – все пак не искаш да излезеш навън с магданоз между зъбите, нали? Но не бива и да си твърде строга към себе си. Важно е да направиш крачка назад и да оцениш това, което виждаш в огледалото. Експертите казват, че ако правиш това по-често, винаги ще се чувстваш по-уверена и секси. А това е много много хубаво. Всъщност, според едно ново изследване на университета в Мичиган, повечето хора предпочитат да се чувстват уверени, отколкото да ядат любимата си храна, да получават заплата или дори да правят секс. Затова бяхме принудени да открием серия от нови проучвания и доказани факти, които разкриват кога жените изглеждат по-привлекателни. А ти само носи джобното си огледалце в тези моменти.

Какви са стереотипите за твоята зодия, виж в галерията долу:

Галерия: Какви са стереотипите за твоята зодия

Виж всички снимки

►►► Познавам се добре

Когато излезеш да пийнеш с приятели

Коктейлите не просто ти помагат да се отпуснеш – те карат бузките ти да поруменеят, казва дерматологът д-р Дорис Дей. Малкото количество алкохол снема напрежението от лицето ти и подчертава естествената ти красота. Розовината по устните ти обикновено се появява малко преди да си изпиеш питието и се задържа няколко часа, казва д-р Дей. Запомни това и преди втория рунд отиди до тоалетната, за да се огледаш в огледалото.

Първите 5 минути от тренировката ти

Знаеш, че тренировките могат да ти помогнат да заличиш „белезите“ от шоколадовата глазура, но едно ново изследване на университета във Флорида е открило, че те също могат да променят и начина, по който възприемаш тялото си. Един от ръководителите на проучването, д-р Хедър Хаусенблас, казва, че няма значение колко дълго, усилено или често посещаваш фитнес залата. Само няколко минутки упражнения могат да те накарат да виждаш в огледалото единствено най-сексапилните части на тялото си, вместо да се взираш в зоните, които не харесваш.

В 14.00 ч.следобед

via GIPHY

Спящата красавица не е измислица. Ново изследване от Каролинския институт в Швеция е открило, че изглеждаме по-красиви и по-здрави, след като предната вечер сме се наспали. Неврологът д-р Джон Акселсън снимал участниците в проучването, след като през нощта спали 8 часа (или повече) и отново, когато били в страната на сънищата само пет часа. След това попитали няколко човека на коя снимка участниците изглеждат по-добре. Тези на отпочиналите участници спечелили безапелационно. Постави си за цел тази вечер да си легнеш навреме и утре около 14 ч. да се огледаш в огледалото, защото, според Алексън, тогава ще си най-красива.

Когато решаваш кръстословица

Кръстословиците не само убиват време и забавляват. Според езиковия антрополог Марсел Данеси те ни карат да се чувстваме добре. Защо? Когато установим, че знаем верния отговор и го напишем, мозъкът ни започва да отделя хормона на доброто настроение – допамин – и това ни кара да гледаме по-позитивно на всичко... включително и на външния си вид. Сутрин, преди важна среща в службата, намери време за една кръстословица, след това се огледай в огледалото, преди да излезеш от вкъщи, и обърни внимание колко леко ще мине денят ти.

След като редовно хапваш зеленчуци

Учени от Университета Св. Андрюс в Шотландия открили нов начин да се сдобиеш с онова здравословно слънчево сияние, без да се пържиш в солариума и да се мажеш с бронзанти за тен. Само трябва да ядеш повече моркови и домати. Според ръководителя на изследването – д-р Ян Стивън, тези зеленчуци съдържат каротеноиди, които придават на кожата ти приятен и дори златист оттенък. Освен това: почти всички участници намирали новия цвят на кожата си за по-привлекателен отколкото шоколадовия загар. За да се сдобиеш с него, ще ти трябват няколко седмици, така че хрупкай по два моркова и два домата всеки ден и след това позирай гола пред огледалото вкъщи.

Точно преди навън да се стъмни

Онзи специфичен розов цвят, който се появява след залез слънце изглежда невероятно, когато се отрази в небето... и по тялото ти. „Светлината, която се появява по това време образува деликатни сенки и контури, които са много ласкави“, казва професионалният фотограф Дийн Исидро. За да им се насладиш, уговори си среща навън и преди да дойде гаджето ти, хвърли един поглед на отражението си в джобното огледалце. Ще се почувстваш по-уверена, като знаеш, че той ще те види, когато си най-привлекателна.

След оргазъм

Очевидно е, че след като стигнеш Върха се чувстваш повече от страхотно. Това е една от причините да се огледаш точно в този момент, казва специалистът по женско здраве д-р Холи Филипс. Оргазмът кара тялото ти да отделя потоп от хормони – включително и тези на щастието – ендорфини – които увеличават позитивните ти мисли. Освен това, след секс гимнастиката бузите ти поруменяват и кожата ти става по-свежа. Но какво ли ти обясняваме, като довечера можеш да се увериш сама!