Да си миеш косата веднъж месечно

Нов метод откриха го в TikTok. Но дали работи?!?

 
 

 Нов метод откриха го в TikTok. Но дали работи?!?

Най-романтичните прически за Свети Валентин – в галерията долу

Галерия: Най-романтичните прически за Свети Валентин

Виж всички снимки

►►►Трикове за правилно измиване на къдрава коса

 Ежедневното миене с шампоан прилича по-скоро на необходимост, отколкото на ритуал за грижа за себе си. Но какво ще стане, ако косата ти се омазнява бързо и единствената алтернатива е сухият шампоан? Потребителите на TikTok са намерили решение на този проблем.

За новия метод, благодарение на който можеш да миеш косата си веднъж месечно, разказа американката Хейли. Видеото бързо стана супер популярно и събра 18 милиона гледания, а в коментарите потребителите поискаха да споделят лайфхака.

@_theredhead getting my hair done on Monday! What am I going to do?! #hair #hairtraining #redhead #hairtok #CustomersMostLoved #DoTheJuJu original sound - Bone Broth Bastard

Името на метода е hair training. Това е процесът на постепенно увеличаване на времето между дните на измиване с шампоан, до 30-дневна почивка. Така скалпът постепенно се адаптира и съответно отделя по-малко мазнини.

Колкото обаче Хейли да хвали метода, трихолозите веднага го разкритикуваха. В допълнение към мазнините, върху скалпа се натрупва пот, която може да излъчва миризма, и прахови частици, така че трябва да миеш косата си поне два пъти седмично.

Вместо да се въздържаш от душ, експертите съветват да избягваш изсушаващи скалпа съставки, като алкохол и твърди сулфати. Използвайки меки шампоани и намалявайки честотата на измиване, ще забележиш, че скалпът ще се върне към нормалното си състояние.