Да поговорим за околоочния крем

Наистина се нуждаеш от него, повярвай ни!

Позволи ни да познаем какво си мислиш:

Защо не мога да използвам нормалния си крем за лице? Е, повечето от тях съдържат някакви ароматизиращи съставки, които могат да раздразнят кожата около очите. Тези с по-богата текстура пък предизвикват задържането на вода, което може да доведе до появата на торбички. Ето че ти дадохме две доста уважителни причини. Но не спираме с разясненията дотук. Кожата в тази зона е супертънка и деликатна, като има по-малко мастни жлези, които да я поддържат гладка и с бистър тен. Всичко това води до познатите проблеми: тъмни кръгове, подпухване и сухота. Да не говорим, че първите признаци на стареене се появяват именно върху околоочния контур. Вече си наясно – ако искаш да се справиш с горепосочените проблеми, нуждаеш се от околоочен крем.

4 опции, които ще решат всичките ти проблеми ВЕДНАГА!

Тъмни кръгове

Причината

Ако твоите са синкави на цвят, това се дължи на кръвоносните съдове, които прозират под кожната повърхност. Причина за явлението са редица фактори, сред които алергии, липса на сън или твърде тънка кожа. Ако кръговете под очите ти са кафеникави, можеш да виниш генетичните си фактори.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Околоочният крем за теб

Тетрапептидите са твоето спасение, защото подпомагат образуването на повърхностната съдова мрежа, чиято пропускливост е основна причина за тъмните кръгове. Перлени частици пък оптически озаряват погледа, за да изглежда той още по-свеж.

Подпухване

Причината

Умора, дехидратация, продължителен плач – всички те причиняват натрупване на течност в областта на очите. Не страдаш от нито едно от тях, но пак редовно се събуждаш подпухнала? Продължителният ти престой в легнало положение затруднява водата да се оттече от околоочната зона и в резултат очите ти изглеждат като понички.

Околоочният крем за теб

В твоя случай апликаторът на продукта дори e по-важен от самата формула. Охлаждащ рол-он апликатор е идеален за масаж, с който да стимулираш микроциркулацията и намалиш подпухването. Гел текстурата е задължителна, защото е по-лека от кремообразната и не предизвиква допълнително задържане на вода в зоната.

Галерия: Топ 10 тенденции при формата на веждите тази...

Виж всички снимки

Сухота

Причината

Заради липсата на подкожни мазнини, нежната зона е твърде склонна към сухота, зачервяване, чувствителност и дори екзема. Освен това агресивните средства за сваляне на грима и почистване нарушават кожната бариера, влошавайки положението допълнително.

Околоочният крем за теб

Прежаднялата ти кожа „моли“ за всяка допълнителна капка влага, която си готова да й осигуриш. Необходим ти е суперделикатен околоочен крем с мощни хидратиращи съставки. Бавното освобождаване на съставките обещава овлажняващ ефект в рамките на цели 96 часа.

Фини бръчки

Причината

Ким Кардашиян неведнъж е казвала, че се старае да не се усмихва, за да не й излязат бръчки. Да, звучи прекалено, но в намеренията на риалити звездата има зрънце смисъл. Всеки път, когато се мусиш, смееш или присвиваш поглед, кожата на околоочната зона се набръчква. Добави към това вредите към UV лъчите и замърсяването, които допринасят за разрушаването на колагена (протеинът, който поддържа кожата стегната) и – бам! – фините линии се превръщат в реалност.

Околоочният крем за теб

Ненадминат лифтинг ефект ще забележиш, ако използваш крем с рамноза – 100% растителна захар с успокояващо и противостареещо действие, стимулиращо активността на папиларната дерма, отговорна за младежкия вид на кожата.

9 трика за справяне с торбичките под очите

Вижте повече

9 трика за справяне с торбичките под очите

Подутите очи те карат да изглеждаш не особено привлекателно, но ние открихме 9 изненадващи и лесни начина да се справиш с тях.